Sportfogadás Suli

Hogyan kell gólszerzőre fogadni?

  • varin

Tizenegyeslövő? Jó formában van? Sérült vagy eltiltott a csatártársa? Nosza, akkor lövessünk vele egy gólt!

Manapság egyre népszerűbb fogadási opció egy mérkőzés gólszerzőire tippelni. Habár sokan úgy gondolják, nehéz megtippelni, éppen kinek sül majd el a lába egy találkozón vagy hajlamosak éppen a sztárcsatárokra fogadni, nem árt néha a dolgok mélyére nézni.

Kezdőcsapatok

Természetesen a legfontosabb faktor, hogy az adott játékos játszik-e a mérkőzésen, okozhat ugyanis fejfájást számunkra, ha emberünk az utolsó öt percre érkezik időhúzó cserének. Ezt kétféleképpen tudjuk kivédeni. A csapatok Twitter-oldalán szinte percre pontosan egy órával a kezdés előtt publikálják a kezdőcsapatokat, valamint a cseréket, így ezzel nem nyúlhatunk félre. Ha látjuk, hogy mondjuk a sztárcsatár helyett egy fiatal tehetség kezd, akkor még időben lecsaphatunk rá és jó szorzóval fogadhatjuk meg őt.

A másik lehetőség a fogadóiroda megválasztása: az egyes bukiknál eltérő szabályok érvényesek a goalscorer-fogadásokra, van, ahol kezdenie kell az futballistának, ám van, ahol ha nem tagja a kezdőcsapatnak, akkor mindenképpen érvénytelen a fogadás - ez mindenképpen biztonságosabb megoldás, amennyiben nem vagyunk még birtokában a csapatnak.

Sérültek/Eltiltottak

Olykor az irodák nem reagálnak azonnal egy súlyos sérülésre vagy kiállításra. Remek példa erre a mostani Napoli-Verona mérkőzés, ahol annak ellenére fogadhatunk Gonzalo Higuaín góljára, hogy az argentin támadó eltiltását tölti majd. Ilyenkor a bukik egyszerűen elfelejtik beépíteni ezt az oddsokba, és ha jól matekozunk és kitaláljuk, ki kezd majd a megsérült, kiállított játékos helyén, akkor még azelőtt jó oddson fogadhatjuk meg a favoritunkat, mielőtt az irodák rájönnek hibájukra.

Pipitára még a lelátóról is 1.50-ért fogadhatunk

Természetesen az edzői nyilatkozatokat, csapatinformációkat is vegyük alaposan górcső alá, az edzők néha el-elejtenek egy mondatot, hogy ki sérült, ki küzd fáradtsággal, kinek nem számíthat a játékára.

Tizenegyeslövők

Értékes tudásnak lehetünk birtokában, ha tudjuk, melyik csapatnál ki lövi a büntetőket. Ez különösen akkor lehet hasznunkra, ha mondjuk a jobbhátvéd a csapat gólvágója, és mondjuk az aktuális ellenfél ellen sok tizenegyest fújtak már be idén. Ezekre a játékosokra nem ritkán kapunk 6-8-szoros szorzót is.

Ha csak egy gólt várunk...

Én különösen az ilyen Real Madrid-Eibar jellegű találkozóknál szoktam használni, amikor egyetlen találatot várok csak a kiscsapattól. Ilyenkor növelhetjük az oddsunkat azzal, hogy nem arra tesszük tétünket, hogy az adott játékos bármikor gólt szerez, hanem a "team goalscorer" opció mellett kiválasztjuk, hogy ő lövi a csapata első (és szerintünk egyetlen) gólját. Ez gyakran másfél-kétszeres pénzt is jelenthet.

Kedvenc ellenfelek

Talán a legkevésbé fontos faktor, de előfordul, hogy egy játékosnak különösen jól megy valamelyik ellenfél ellen. Ilyenkor persze extra önbizalommal lép pályára, amely hozzásegítheti őt egy szelvényünket zöldítő találathoz.