Női kézilabda BL

Ezúttal is rászámolnak a Fradira?

Rövid időn belül harmadszor találkozik egymással a két legjobb magyar női kézilabdacsapat, a bajnok Ferencváros és a Győr, a Bajnokok Ligája-negyeddöntő szombati visszavágója ugyanakkor nem sok izgalmat ígér.

Elek és Martín az első meccs előtt - a lefújás után már csak a spanyolnak volt oka mosolyogni / ehflc.com

A győri Audi Arénában 17 órakor kezdődő összecsapást a hazaiak hatalmas előnnyel várják, ugyanis múlt szombaton Dabason 13 góllal (18-31) győztek. Ezt megelőzően a bajnokságban, március 26-án 33-22-re múlták felül a fővárosiakat. Elek Gábor, a Ferencváros vezetőedzője már a múlt héten kijelentette, hogy eldőlt a párharc.

Egymás ellen 2016-ban
02.04.16 BL Ferencvárosi TC  Győri ETO  18 : 31
26.03.16 NB I Győri ETO  Ferencvárosi TC  33 : 22

Ambros Martín, a Győr vezetőedzője ennek ellenére óvatosan fogalmazott klubja honlapján: "Talán a legnagyobb feladatunk most, hogy kezeljük, hogy ne az első meccs járjon a fejekben, hanem az, milyen kitűnő ellenfél is érkezik hozzánk. Most szombaton ez egy teljesen más összecsapás lesz a Ferencvárossal. Elsősorban saját magunkért és a közönségünkért kell játszanunk, és azt szeretném, ha lehetséges, még jobban játsszunk majd, mint az előző két meccsen tettük ellenük, hiszen idén több fronton is találkozunk még Zácsikékkal." Amennyiben a Győr igazolja a papírformát, akkor bejut a budapesti Final Fourba, amelynek sorsolását jövő pénteken rendezik.

Fogadás a végeredményre    
Győr Döntetlen Ferencváros
1.18 10.25 5.25

A bukmékerek szerint nem okoz majd meglepetést a Fradi, hiszen az ETO győzelme mindössze 1.18-as oddson fogadható a Tippmixen. Elnézve a két csapat legutóbbi két egymás elleni mérkőzését, ezen nem is csodálkozhatunk, ugyanakkor a 13 gólos előny miatt elképzelhető, hogy a győriek nem veszik olyan komolyan a találkozót. 

Fogadás a gólok számára    
Kevesebb, mint 53.5 Több, mint 53.5
1.80 1.80

Elek Gábor lányaink akkor lehet esélye, ha a szezonban egyébként kiválóan működő támadójáték feljavul. A Győr ellen 20 dobott gól körüli terméssel nem igazán lehet eredményt elérni, kérdés, hogy a megtépázott önbizalmat helyre lehet e állítani. Az biztos, hogy Győrben telt ház, azaz több, mint 5 ezer várja majd a csapatokat, így a jó hangulatra és az ebből fakadó tempóra elvileg nem lesz majd panasz. 

Az biztos, hogy sokat újat nem tudnak a csapatok mutatni egymásnak, és ha Ambros Martín szavai alapján az ETO tényleg 100 százalékos erőbedobással játszik majd, akkor a Ferencváros újabb vereséget könyvelhet el legnagyobb hazai riválisával szemben. 

Hendikepes fogadások    
Győr -4.5 FTC +4.5
1.80 1.80
Győri Audi ETO KC - Ferencváros
női BL, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Szombat, 17:00, Győr,
Vezeti: Victoriia Alpaidze, Tatyana Berezkina (oroszok)
Tv: Sport1,