NB II

A listavezetőhöz látogat a szárnyaló Mezőkövesd

  • hatharom.com

Rangadót rendeznek a hétvégén az NB II-ben, ahol a listavezető Gyirmót fogadja a tavasszal bombaformában lévő Mezőkövesdet.

Folytatódik a kövesdi menetelés?

Óriási lépést tehet a bajnoki cím, de minimum a feljutás felé a Gyirmót gárdája, amely kilenc körrel a vége előtt kilenc pontos előnnyel vezeti a másodosztály tabelláját. Bene Ferenc együttese tavasszal még veretlen, négy győzelem mellett két döntetlent sikerült elérnie, így az őszhöz képest növelni tudta előnyét az üldözőkhöz képest. Hétvégén éppen a legnagyobb rivális, a Mezőkövesd látogat el a Kisalfödre, amely zsinórban öt győzelmet számlál. Pintér Attila alakulata a remeklésnek köszönhetően beelőzte a Zalaegerszeget, így jelen állás szerint a borsodi klub készülhet az első osztályra. A vasárnapi rangadón a bukik a Gyirmótot favorizálják, amelynek sikere 1.97-es oddsal fogadható a Tippmixprón, míg a kövesdi gárda győzelme 3.20-as szorzóval kecsegtet. 

[2048242] 2016-04-10 17:00:00 Gyirmót - Mezőkövesd Zsóryx;

Hazai pályán mászna ki a gödörből a Zalaegerszeg együttese, amely a tavasszal egyelőre igen hullámzó teljesítményt nyújt. Csank János fiai ezúttal a 10. helyen álló Siófok ellen mutathatják meg, hogy többre hivatottak annál, mint amit az elmúlt hetekben mutattak. A Zete egyértelműen esélyese a találkozónak, a zalaiak győzelme 1.67-es oddson fogadható. 

A kiesés szempontjából rendkívül fontos meccset játszanak Soroksáron, ahol a hétvégén edzőváltáson átesett Ajka látogat. Székely Tibor lemondása után a hétvégi találkozón a szakmai igazgató Artner Tamás ül majd a kispadon. Az Ajka utoljára október 18-án tudott nyerni, a Soroksár viszont utolsó két bajnokiját megnyerte, ráadásul mindkettőt idegenben. 

A gyenge eredmények miatt szintén edzőcsere volt Szigetszentmiklóson, ahol Vágó Attila helyett Tamási Zoltán vette át az irányítást. Az SZTKE a Kisvárdához látogat, amely a negyedik helyen tanyázik a tabellán, a bukik pedig szinte tutira veszik a hazait, hiszen csak 1.56-os szorzót adnak erre a kimenetelre 

A gyengélkedő Budaörs a Szeged vendége lesz szombaton, a tavasszal még nyeretlen Szolnok pedig az újonc Vácot látja vendégül. Utóbbi két csapat között mindössze három pont a különbség, ezért ha a váciak meg tudnák lepni a Tisza-partiakat, akár helyet is cserélhetnek a felek. 

2016-04-08;9117
2016-04-09;9117
2016-04-10;9117
186240