Tenisz

Fáradtan is Babos a favorit

  • hatharom.com

A magyar játékos a svájci Viktorija Golubic ellen lép pályára a katowicei tenisztorna csütörtöki játéknapján.

Győzelemmel kezdett Katowicében a pályafutása legjobb világranglistás helyén álló (39.) Babos Tímea. A soproni teniszező 6:3, 7:5 arányban múlta felül a cseh Jesika Maleckovát.

"Őszintén bevallom, rendkívül fáradt vagyok. Hosszú út volt Miamiból, az időeltolódás sem egyszerű. Így ma a játék sem volt könnyű. Ennek ellenére tisztában vagyok azzal, hogy ez az utolsó versenyem egy kisebb pihenő és a salakpályás felkészülésem előtt. Mindent megteszek azért, hogy jól szerepeljek. Küzdök a héten, ahogyan csak tudok. Remélem, bírni fogom sokáig” - nyilatkozta Timi az első körös győzelmét követően a babostimea.hu-nak.

Ki jut tovább?
Viktorija Golubic Babos Tímea
TippmixPro @ 2.50  TippmixPro @ 1.40

Pedzegettük a Maleckova elleni meccsénél, hogy nagy kérdés a megterhelő amerikai túra után milyen állapotban vág neki a tornának Babos. Megkaptuk a választ, fáradt, de még így is mehet egy újabb kört, hiszen Viktorija Golubic sem képvisel különösebb komoly játékerőt. A 23 éves svájci lány nevével nem sokszor találkozhattunk eddig WTA-tornán, egy-egy kósza győzelme akadt, de harmadik fordulóba még soha nem jutott. Biztosan nagyon kaparni fog, egyébként is egy futós teniszező, de ha kitart Timi formája, akkor nem sok esélye lesz. Egy ilyen nyilatkozat után azonban bármennyire is csábító az odds, jobb hagyni a magyar lányra való fogadást, maximum kombiban, kisebb téterősséggel ajánljuk.