NB I

Érdekes kis párharc lett a Haladás-Vasas

  • hatharom.com

Az OTP Bank Liga hétközi fordulójában a Haladás 2-1-es győzelmet aratott a kiesés elöl menekülő Vasas felett, pedig szünetben még az angyalföldi gárda vezetett. A fordítás szépen fizetett, de a két csapat februári meccse is "érdekesen" alakult.

Igazságosan elosztották egymás között a pontokat / vasasfc.hu

Egyik kiesőjelölt csapat sem szerzett pontot az NB I hétközi fordulójában, így továbbra is teljesen nyílt az utolsó három együttes között zajló versenyfutás a bennmaradásért. A legközelebb a pontszerzéshez a Vasas csapata volt, amely szünetben még Christian Müller góljával 1-0-ra vezetett,  de a fordulás után a Haladás megrázta magát, és nyolc perc leforgása alatt két gólt is szerzett, 2-1-re megnyerve ezzel a találkozót. 

Az ilyen "beforgatásokra" mindig jól fizetnek a bukmékerek, a félidő vendég, vége hazai opció ezen a mérkőzésen átlagosan 29-szeres szorzóval kecsegtetett a fogadóknak. 

A szerdai meccset megelőzően a két csapat legutóbb február 20-án a Fáy utcában meccselt egymással, ahol némi meglepetésre az akkor komoly problémákkal küszködő Vasas a reaktivált Ferenczi István tizenegyesgóljával 1-0-ra nyerni tudott. A 39 éves támadó a hajrában csereként beszállva lett nyerőember, miután a saját maga által kiharcolt büntetőt a 82. percben értékesítette. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a második félidőben Jagodics Márk három minutum alatt két sárga lapot is begyűjtött, így a kiállítás sorsára jutott, a Haladás pedig a második félidő nagyrészét emberhátrányban futballozta le. 

A találkozót megelőzően nagyon komoly oddsmódosításokat hajtottak végre a bukmékerek, így a jó szimattal rendelkező sportfogadók már sejthettek valamit. Az online fogadóirodáknál a Vasas győzelmére nagyjából 3.00-3.10-es szorzót kínáltak, míg a Haladás sikere 2.35-2.40-es átlagodds körül mozgott, ám mire elérkezett a kezdőrúgás, addig a számok teljesen felcserélődtek.

Tekintve, hogy az első tavaszi fordulóban a Vasast felnégyelték Debrecenben, a Haladás pedig idegenben győzte le a  Honvédot, nem igazán lehetett hova tenni az ilyen nagymértékű oddsmozgást. Viszont elnézve a februári mérkőzés alakulását, a korai kiállítást és a késői büntetőt, talán már nem is tűnik annyira megmagyarázhatatlannak a történet. 

A februári mérkőzés előtt a szorzók is átfordultak

Persze pontosan tudjuk, hogy "a mennyeiben" bármi bármikor megtörténhet, így nem zárjuk ki a lehetőségét, hogy a csillagok véletlen állása is közrejátszott ebben a két igen furmányosra sikerült mérkőzésben. Viszont aki szereti a konteókat, akár azt is hiheti, hogy a "most Mi, legközelebb Ti" elv játszott közre mindebben. Ja, és el ne felejtsük: a két csapat őszi, szombathelyi találkozóján "igazságos" döntetlen született. Így 4-4 pontot gyűjtött a két csapat egymás ellen. 

[2005938] 2016-04-06 19:00:00 Haladás - Vasasx;5

Az OTP Bank Liga idei szezonjából hat forduló maradt még hátra, a mezőny pedig igen sűrű. A Fradi bajnoki címe már eldőlt, de a többi tizenegy hely sorsa még kiadó. Vannak csapatok, akiknek a biztos bennmaradás és vannak együttesek, amelyeknek a nemzetközi kupaszereplés kiharcolása volt a szezon előtti célkitűzése, és persze az első osztályú tagság meghosszabbítására törekvő alakulatokat se feledjük. A közelgő Eb miatt az április igen erőltetett menet lesz, így alighanem találkozunk még idén hasonló "finomságokkal"...

184980