Vízilabda

Egy lépésre Riótól a Benedek-csapat

  • MTI/hatharom.com

A magyar férfi vízilabda-válogatott veretlenül, csoportelsőként jutott a legjobb nyolc közé a trieszti olimpiai selejtezőn, így egyetlen győzelem választja el a kvótaszerzéstől.

Benedek Tibor együttese a csoportküzdelmek csütörtöki zárónapján a szlovákokat győzte le rendkívül magabiztosan, kilenc góllal.

"Nagyon fontos volt a mai mérkőzés, hogy ne nehezítsük meg a saját dolgunkat. Éppen ezért az elején kicsit feszültek is voltunk. A szlovákok ugyanakkor elfáradtak, a vége felé már nem is tudtak nagyon felúszni. A holnapi minden tekintetben különleges mérkőzés lesz, de ha ugyanilyen bátorsággal és határozottsággal játszunk, akkor könnyen meg fogjuk verni a németeket" - nyilatkozta a találkozó után Benedek Tibor az M4 Sportnak.

A magyar válogatott a pénteki negyeddöntőben a B csoport negyedik helyezettjével, nagy valószínűséggel a német csapattal találkozik, és ha bejut a négy közé, megszerzi az indulási jogot a riói ötkarikás játékokra. Ahogy az összes eddigi mérkőzésre, úgy a pénteki találkozóra is jelentkezünk majd beharangozónkkal! 

Magyarország–Szlovákia 16–7 (5–4, 5–1, 2–1, 4–1)
Férfi olimpiai selejtező, Trieszt 4. forduló, A csoport
Vezette: Smit (holland), Salnichenko (kazah)
MAGYARORSZÁG: Bisztritsányi – Vámos 1, Erdélyi 3, Szivós, Varga Dániel 4, Varga Dénes 1, Hárai 1. Csere: Zalánki 2, Manhercz K. 3, Hosnyánszky 1, Decker Á., Bedő. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
SZLOVÁKIA: Kozmer – Famera 1, Zatovic, Furman, Durik 1, Balaz 1, Seman, Tkac 1, Uradnik, Szabó I., Kolarik 3, Bruder, Hruska (kapus). Szövetségi kapitány: Antonio Esteller
A csoport állása
1. Magyarország 9 pont (73-44)
2. Kanada 8 pont (55-44)
3. Franciaország 6 pont (46-56)
4. Románia 3 pont (42-45) – 4 mérkőzés
5. Oroszország 2 pont (32-41) – 4 mérkőzés
6. Szlovákia 0 pont (39-57)