Európa Liga

Dortmundban a Liverpool - előrehozott döntő?

  • hatharom.com

Döntőnek is beillő negyeddöntőt rendeznek a Signal Iduna Parkban, ahol a Borussia Dortmund és a Liverpool csap össze. A párharc pikenatériáját természetesen az adja, hogy az angolokat irányító Jürgen Klopp hét szezont töltött el a dortmundi kispadon. Vajon volt edzője képes lesz meglepni BvB-t?

Klopp nem hazudtolta meg önmagát

Két Bajnokok Ligája-szintű alakulat csatázik csütörtök este Dortmundban, ahol a Borussia volt edzőjének új együttesét, a Liverpoolt fogadja. Azt nem mondhatnánk, hogy érdemtelenül játszanának negyeddöntőt a csapatok, hiszen az előző körben a BvB a Tottenham Hotspurt (2-1, 3-0), a Liverpool pedig a Manchester Unitedet (2-0, 1-1) ejtette ki.A hétvégi főpróba a németeknek sikerült jobban, Thomas Tuchel fiai a Werder Brement múlták felül (3-2), míg a Vörösök 1-1-es remit játszottak a Tottenhammel.

[2205066] 2016-04-07 21:05:00 Borussia Dortmund - Liverpoolx;5

Ami a hiányzókat illeti, a Liverpool van nagyobb gondban, hiszen Kloppnak öt-hat játékost is nélkülöznie kell, igaz a Mersey partján ebben a szezonban ez már megszokottá vált, így aligha borítja fel ez a tény a taktikát. A fókuszban természetesen a német tréner áll, hiszen 2008 és 2015 között a a német klub történetének egyik legszebb időszakát hozta tető alá. De ami volt, az már a múlt, a heves érzelemkitöréseiről elhíresült Klopp pedig eloszlatott néhány kétséget. "Fogok ünnepelni, persze. Ünnepeltem, amikor Mainzból Dortmundba kerültem, pedig ott 18 évet töltöttem el. Talán hét eltöltött év után sem ismernek elég jól, ha a csapatom gólt szerez, ünnepelni fogok"- nyilatkozta a sajtótájékoztatón a Vörösök menedzsere. A 48 éves Klopp 313 nap után tér vissza egykori sikerei helyszínére, ahol két bajnokságot, egy német kupát, és egy Bajnokok Ligája-ezüstöt szerzett. "Mindannyian játszottunk már a legjobb barátaink ellen, de nem emlékszem, hogy azért mert valaki a legjobb barátom volt, nem akartam volna nyerni ellene. Ez egy nagy baromság. Nem kétséges,, hogy mindkét csapat számára fontos ez a meccs" - fogalmazott Klopp.

[2205066] 2016-04-07 21:05:00 Borussia Dortmund - Liverpoolx

 A bukmékerek esélylatolgatása alapján a Dortmund az első mérkőzés esélyese, amin nem is csodálkozhatunk, hiszen a fekete-sárgák jó formában vannak, utoljára december 19-én vesztettek el mérkőzést, hazai környezetben pedig az egész idényben egy vereséget számlálnak. A Liverpool viszont az utolsó három meccsén nyeretlen maradt.ö, ráadásul az Európa Liga idei kiírásában öt idegenbeli találkozójukon egyetlen győzelmet aratott (1-4-0)

Liverpool#eng-liverpool#5
Borussia Dortmund#ger-borussia_dortmund#5

A pillanatnyi formák alapján nem kérdés, hogy a Dortmund a favorit, ugyanakkor az a tény, hogy  Jürgen Klopp ül a másik kispadon, igazán izgalmassá teszi a találkozót. A német szakember tisztában lehet vele, hogy ha belemegy egy adok-kapokba, abból inkább a Liverpool jöhet ki rosszabbul, így inkább egy megfontolt, óvatos idegenbeli odavágóra számíthatunk az angoloktól. A hazai oldalon Thomas Tuchelnek sem kell fejjel rohannia a falnak, a párharc két mérkőzésből áll, ugyanakkor hazai pályán a németek mindenképpen előnyt szeretnének kiharcolni.

hatharom.com-tipp: Gólszám 2-3
TippmixPro@1.95
[2205066] 2016-04-07 21:05:00 Borussia Dortmund - Liverpoolx;