Darts

Taylor meglóghat a riválisaitól - szakértői tippek és vélemények

Sheffieldben folytatódnak a Premier League küzdelmei, a PDC Hungarian Fan Club adminjai pedig ismét kifejtették véleményüket a mérkőzésekkel kapcsolatban, illetve a jól megszokott tippelés sem maradt el.

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
James Wade Döntetlen Raymond van Barneveld
2.10 @ TippmixPro 4.35 @ TippmixPro 2.40 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Nagyon nehéz párosítás - kezdte a mérkőzés elemzését a magyar bajnok Székely "Penge" Pál. Wade nagyon egyenletes játékot mutat, magas szinten, de Barneveld sem játszik rosszul. Wade-nek a győzelem akár a négybe kerülést is jelentheti, így rettentően fontos számára a két pont megszerzése. Pál úgy gondolja, hogy jelen pillanatban ez az a mérkőzés, amit nem szabad x-re játszania, nyernie kell. Az első pálya is Wade mellett szól, így voksát az angol mellett tette le. Vereczkey Lajos, a Sport TV szakkommentátora máshogyan gondolkozott, ő Barneveld győzelmét várja, méghozzá azért, mert a holland ilyenkor szokta begyújtani a rakétákat, és szüksége is van a pontokra, hogy zárkózni tudjon. Barta Zsolt és Bata József szintén a holland sikerét várja, míg a Sport TV másik szakkommentátora, Ziegenhám Medárd szerint döntetlen lesz, tippjét egyszerűen azzal indokolta, hogy a Wade- és Barneveld-győzelem is ugyanúgy benne van a pakliban, ilyenkor pedig szerinte a legjobb választás az iksz.

Tippek a James Wade-Raymond van Barneveld meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Baneveld Barneveld Wade Barneveld Döntetlen

 

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Gary Anderson Döntetlen Phil Taylor
2.25 @ TippmixPro 4.25 @ TippmixPro 2.20 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Nagy kedvencem Taylor, kiváló formában van, mindenképpen az ő győzelmét várom - kezdte ismét a tippelést Székely "Penge" Pál. Anderson mellet szól, hogy első pályán játszik, azonban Pál úgy gondolja, Taylor képes annyi bréket összehozni, hogy elég legyen számára a győzelemhez, persze biztos benne, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Vereczkey Lajos szerint azon fog múlni ez a meccs, hogy a kiszállócsatából melyikük jön ki jobban. Az utóbbi időben ugyanis hajlamosak a döntő szituációkban hibázgatni, főleg a meccsek elején. Barta Zsolt ezúttal meglepett mindenkit, Anderson-fanként nem a skótra érkezett a tippje, hanem két kollégájához hasonlóan a döntetlenre. Szerinte nem véletlen, hogy Gary a harmadik, jelenleg van két játékos, aki jobban játszik nála, az egyik Taylor, a másik pedig Van Gerwen. A szíve Anderson-győzelmet súg, az esze az "Öregre" tippelne, így az aranyközéputat választva született meg az iksz.

 Tippek a Gary Anderson-Phil Taylor meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Döntetlen Döntetlen Taylor Döntetlen Taylor

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Robert Thornton Döntetlen Michael van Gerwen
8.00 @ TippmixPro 7.50 @ TippmixPro 1.15 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Ezzel a meccsel kapcsolatban nagy volt az egyetértés a csapat tagjai között. Ziegenhám Medárd szerint Thornton a leggyengébb láncszem, a kilenc forduló alatt egyetlen olyan meccse volt, ahol a tudásának megfelelő átlagot dobott - James Wade ellen Glasgowban. Székely "Penge" Pál úgy véli, ez a párosítás országos kettes, még úgyis, hogy a skót mostanában javuló formát és igazi küzdeni tudást mutat, de a jól és magas szinten játszó Van Gerwen ellen ez is kevés lesz. Egyetértett vele Vereczkey Lajos, ő is úgy gondolja, hogy Thornton kicsit feltámadt  poraiból a véghajrára a kiesés elleni menekülésben, mondhatni nem játszott rosszul Lewis ellen sem, de csak nem bírta levetkőzni azokat a dolgokat, amelyek a mai napig befolyásolják a játékát - állandó fintorgás, arc mimika, magyarázás. Lajos szerint kevés lesz a skót Van Gerwen ellen. Barta Zsolt szerint egyszer volt Budán kutyavásár, vagyis nem ismétlődik meg a két fordulóval ezelőtti eset, amikor Thorntonnak nagy bravúrral sikerül pontot rabolnia a kopasz ellen.

Tippek a Robert Thornton-Michael van Gerwen meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Van Gerwen Van Gerwen Van Gerwen Van Gerwen Van Gerwen

 

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Adrian Lewis Döntetlen Peter Wright
2.25 @ TippmixPro 4.25 @ TippmixPro 2.25 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Székely "Penge" Pálnál eluralkodtak az érzelmek ezen a meccsen, nagy kedvence Wright, így az ő győzelmét várja, azonban hozzátette, hogy Lewis első pályáról nagyon meg fogja nyomni, és bőven benne van a pakliban, hogy döntetlen lesz a vége. Vereczkey Lajos is kiemelte, hogy a hátsó pálya egyértelműen a skót ellen szól, de ő úgy látja, hogy Wright hétről-hétre magabiztosabb teljesítményt nyújt, mint Lewis. A többiek egyaránt az angolra tették a voksukat. Bata József kicsit más irányból közelítette meg ezt a találkozót. Szerinte Lewis nagyon fókuszál, mert az elmúlt években a Premier League nem volt egy erős versenye, most viszont jó alkalom kínálkozik arra, hogy megcsípjen egy helyet az első négyben. Wright pedig egy olyan játékos, akit vert már meg az idei kiírásban.

Tippek  az Adrian Lewis-Peter Wright meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Lewis Lewis Wright Wright Lewis

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Phil Taylor Döntetlen James Wade
1.55 @ TippmixPro 4.70 @ TippmixPro 3.60 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Nagy volt az egyetértés az est utolsó mérkőzését illetően. A csapat minden tagja Taylor-győzelmet vár, de többen is kiemelték, hogy szoros mérkőzés lehet. Székely "Penge" Pál egy érdekes dologra hívta fel a figyelmet, miszerint Taylornak a nagy terhelések és a késői mérkőzések mostanában - a saját bevallása szerint - nem nagyon tesznek jót. Ennek ellenére Pál is az "Öregre" voksolt, tippjét azzal indokolta, hogy Wade képes összezuhanni, ha elveszíti az első meccsét. Bata József szerint fejben Taylor lesz az erősebb, míg Barta Zsolt úgy véli, hogy a jelenlegi játékerejük között jelentős különbség van a rutinos angol javára.

 Tippek a Phil Taylor-James Wade meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Taylor Taylor Taylor Taylor Taylor