Bajnokok Ligája

Ki nyeri a burzsuj párharc első felvonását?

  • hatharom.com

A világ talán két legtehetősebb klubja csap össze Párizsban, ahol a PSG a Manchester City-t fogadja. A bukik szerint Ibrahimovicék sikerével záródhat az első felvonás, de Laurent Blanc figyelmeztette övéit: a jobb játékosok a másik csapatban futballoznak.

Az egyik csapat kerete 414,75 millió, a másiké 501,75 millió eurót ér jelen pillanatban a transfermarkt.de portál adatai szerint, vagyis a világ öt legdrágább csapatából kettő feszül egymásnak szerdán. A közvélekedés szerint a már bajnok PSG a párharc esélyese, de a Pellegrini-éra utolsó évében a City-nél már a BL jelenti az egyetlen motivációt.  

[2205022] 2016-04-06 20:45:00 Paris Saint Germain - Manchester Cityx

Hogy az első meccsen a PSG az esélyesebb, az tiszta sor, a Parc de Princesben idén a PSG nem talált legyőzőre a BL-ben, egyetlen csapatként a Real Madrid tudott itt pontot rabolni még október közepén. Laurent Blanc együttese a nyolcaddöntőben a Chelsea-t fektette két vállra, vagyis néhány hét leforgása alatt két angol sztárcsapatot is legyőzhet. "Ellenfelünknél azt mondják, hogy a tapasztalat számíthat ebben a párharcban, ahol minden apró részlet döntő lehet. A sorsolás után voltak akik annak a véleményüknek adtak hangot, hogy jól jártunk, hogy elkerültük a Barcelonát és a Bayern Münchent, de én határozottan figyelmeztettem a játékosaimat, hogy ne hallgassanak az ilyen véleményekre. Azok, akik ezt hangoztatták, nem értenek a futballhoz. Egy minőségi csapat ellen játszunk, a játékoskeretükben sokkal több a minőség, mint a miénkben. Két nehéz mérkőzés vár ránk" - fogalmazott Laurent Blanc, a párizsiak trénere.  A franciák szakvezetőjét azért nem kell sajnálni, mert bár Verratti és Pastore kihagyja a szerdai ütközetet, túl sok "luk" azért nem lesz a kezdőben. 

Paris Saint Germain#fra-paris_saint_germain#5
Manchester City#eng-manchester_city#5

A szezon végén távozó Manuel Pellegrini is kiegyenlítettebbnek véli az esélyeket, a chilei szakember szerint az idei BL-ben mutatott teljesítményük okán nem lehet panasza a szurkolóiknak. "Nehéz lesz, de hiszek benne, hogy van esélyünk. A Párizs egy nagyszerű csapat, hasonló projekt zaljik náluk, mint a Manchester City-nél, évről évre megpróbálnak erősödni. Mindkét csapat előtt adva van a lehetőség, nem gondolnám, hogy van egyértelmű esélyes ebben a párharcban. Ebben a szezonban fontos volt, hogy első ízben megnyerjük a csoportunkat, amikor pedig ez sikerült, akkor a legjobb 16 között is elöször diadalmaskodtunk. Meglátjuk mi történik majd Párizsban..." - nyilatkozta Manuel Pellegrini. A City-nél Vincent Kompany és Raheem Sterling biztosan kihagyja a mérkőzést, míg Samir Nasri nincs nevezve a BL-re. A Bournemouth elleni hétvégi bajnokit kihagyta Yaya Touré is, aki viszont szerdán már visszatérhet, de lehet, hogy mindezt csak csereként teszi meg. 

Bár mindkét klubba tonnaszám öntik a tulajdonosok az eurómilliókat, a Bajnokok Ligájában egyelőre nem jött még az átütő siker. A fejlődés talán a PSG-nél figyelhető meg jobban, hiszen a Szajna-partiak évről évre tovább menetelnek, míg a City-nél az idei kiírás jelentheti a csúcsot. Mindkét csapat számára rendkívül fontos ez a párharc. Hazai környezetben a PSG mindenképpen előny kiharcolása törekszik majd, de a City veszélyes támadói sem fognak tétlenkedni. 

hatharom.com-tipp: PSG nyer
TippmixPro@1.68
[2205022] 2016-04-06 20:45:00 Paris Saint Germain - Manchester Cityx;