Skót foci

Jövőre ismét lesz Celtic-Rangers

Négy év szünet után a következő szezontól ismét az élvonalban szerepelhet Skóciában a Glasgow Rangers labdarúgócsapata, miután kedden megnyerte a másodosztályt.

A skót rekordbajnok 2012-ben került a csőd szélére, ami után a skót futballszövetség egészen a negyedosztályig sorolta vissza a nagy múltú klubot. A Rangersnél azonban nem estek kétségbe, és évről évre előre lépkedve a négy éve alatt három osztályt ugorva  visszajutottak a Premier League-be. 

A Rangers a keddi bajnokin 1-0-ra legyőzte a Dumbarton gárdáját, így a hátralévő négy forduló eredményétől függetlenül már biztos bajnoknak mondhatja magát. 

Az 54-szeres skót bajnok glasgow-i csapat feljutását közel 50 ezer néző tekintette meg a helyszínen. Csak érdekességként: ez a szám nagyjából 3-4 NB I-es forduló összlétszáma...

A Rangers legközelebb vasárnap a Challenge Cup keretein belül fogadja a 3. osztályú Peterhead együttesét. Ha sikerül addig kijózadni a Rangers játékosoknak, alighanem egy fesztelen játszadozás kerekedhet ki a dologból. 

[2142992] 2016-04-10 16:00:00 Rangers - Peterheadx;