Vízilabda

Román-veréssel térhet vissza a helyes útra a Benedek-csapat

  • hatharom.com

A magyar férfi vízilabda-válogatott kedden kora délután Romániával csap össze a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán.

Román-veréssel térhet vissza a helyes útra a Benedek-csapat.

A magabiztos franciák elleni sikert követően mindenki arra számított, hogy Kanada legyőzése is ujjgyakorlat lesz a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a trieszti olimpiai kvalifikációs torna csoportkörének második napján. Azonban az észak-amerikaik meglehetősen kemény ellenfélnek bizonyultak, s végül be kellett érnünk a döntetlennel.

Pedig nagyon jól kezdtük a mérkőzést, hiszen 4-1-re is vezetett a Benedek-csapat, de a tengerentúli gárda hatékonyan használta ki emberelőnyeit és helyzeteit, vagyis nem hagyta leszakítani magát. Olyannyira nem, hogy hiába vezettünk nem sokkal a lefújás előtt két góllal, a kanadaiaknak az utolsó másodpercekben sikerült döntetlenre (14-14) menteniük a találkozót.

"A 14 kapott góllal nyilván nem tudok elégedett lenni, a 14 lőtt góllal igen. Támadásban nem volt nagy gond, az emberelőnyök jobban mentek, azért 15-ből 10-et belőttünk. Akadtak hiányosságok védekezésben, amik előjöttek, de összességében nem volt rossz a védekezésünk. Egy-egy elmaradt blokk, egy rossz visszasegítés vagy egy szerencsétlen gól, mind közrejátszott. Szerintem erős volt a csapat, tudtuk, mekkora a tét, és azt, hogy ezt a meccset meg akarjuk nyerni. Vezettünk is a végén már magabiztosan, de aztán ahogy jöttek előre a végén a kanadaiak, nagyon könnyen találtak gólokat. Holnap mérkőzés van, minden kezdődik elölről, a célunk ugyanúgy a csoportelsőség megszerzése. Innentől ez egy nagy csata. Nem lep meg, hogy vannak meglepetések a tornán, hiszen mindenki az életéért játszik, mindenki a legjobbat akarja, ráadásul minden nap mérkőzést játszunk, ami tovább nehezíti a helyzetet. De a célunk változatlan!” - mondta Benedek Tibor a waterpolo.hu-nak a Kanada elleni meccs lefújását követően.

Az A-csoport állása
# Ország M GY D V GA P
1. Magyarország 2 1 1 0 27-21 3
2. Kanada 2 1 1 0 21-20 3
3. Oroszország 2 1 0 1 13-11 2
4. Románia 2 1 0 1 24-23 2
5. Franciaország 2 1 0 1 19-24 2
6. Szlovákia 2 0 0 2 15-20 0

Noha egyértelműen ez az eredmény számít az egyik legnagyobb negatív meglepetésnek a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán eddig, egyáltalán nincs még veszve semmi, és ha hozzuk a hátralévő három csoportmérkőzésünket, akkor biztosan megnyerjük szextettünket, ami gyakorlatilag borítékolhatóan olimpiai kvótát érhet.

Kedden azok a románok következnek, akik egyre kisebb játékerőt képviselnek férfi vízilabdában, amit jól tükröz, hogy keleti szomszédaink vasárnap csak két góllal tudták legyőzni a szlovákokat, majd hétfőn egy találattal alulmaradtak azokkal a franciákkal szemben, akiket mi csúnyán elvertünk. Egyébként is az utóbbi években az egyik kedvenc ellenfelünké vált Románia, hiszen novemberben nyolc, tavaly márciusban kilenc, míg 2014 decemberében tíz találattal bizonyultunk jobbnak Cosmin Raduéknál.

Fogadás a gólok számára    
Kevesebb, mint 20.5 Több, mint 20.5
1.90 1.70

Mindezek után nagy az esélye annak, hogy válogatottunk magabiztos győzelmet arat, főleg úgy, hogy Manchercz Krisztiánék a hétfői kisiklás miatt várhatóan még nagyobb fordulatszámon pörögnek majd, hogy egy nagy gólarányú győzelemmel feledtessék a Kanada elleni remit. A románok egyébként sem bírják annyira a sorozatterhelést, mint a magyarok, így pedig érdemes lehet még hendikeppel is a Benedek-csapatra fogadni.

Hendikepes fogadások    
Magyarország -6.5 Románia +6.5
1.80 1.80