Serie A

Komoly büntetést kapott a Napoli ásza

  • hatharom.com

Négy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Gonzalo Higuaín, amiért az Udinese elleni hétvégi bajnokin magából kikelve őrjöngött a pályán.

Higuaín elveszítette a fejét

Klasszis játékosoktól ritkán láthatunk olyasmit, mint amivel Gonzalo Higuaín előrukkolt a vasárnapi bajnokin, a Serie A góllövőlistájának éllovasa önmagából teljesen kikelve őrjöngött a pályán, miután az Udinese ellen a 75. percben megkapta második sárga lapját és így a kiállítás sorsára jutott. Higuaín előbb meglökte a neki piros lapot felmutató játékvezetőt, majd az általa lerúgott játékosnak is nekiment, de a pályáról lefelé menet még a Napoli szakmai stábjának egyik tagjával is lökdösődött. 

A sportszerűtlen jeleneteknek természetesen meglett a jutalma, hiszen az olasz szövetség négy mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta a támadót, akinek emellett még 20 ezer eurós büntetést is kell majd fizetnie. 

Az argentin eltiltása miatt kihagyja majd a Verona, a Bologna, az Inter és a Roma elleni találkozókat is, amiből különösen az utolsó két rangadón lehet majd kellemetlen a gólvágó hiánya a Napolinak. Higuaín nem csak a bajnoki címért küzdő Napolival, hanem saját magával is kitolt, hiszen a négy meccs kihagyása minden bizonnyal a európai Aranycipőjébe is kerül majd. 

A 28 éves dél-amerikai jelenleg 30 góllal holtversenyben vezeti az európai összevetést Zlatan Ibrahimoviccsal (PSG), de ott lohol a nyakukban a 29 gólos Cristiano Ronaldo (Real Madrid), a 26 gólos Luis Suárez (Barcelona) és a 25 gólos Robert Lewandowski (Bayern) is . 

A Napoli vasárnap tehát  legjobb csatára nélkül fogadja majd a sereghajtó Veronát, ám a bukikat egyelőre nem hatotta meg az argentin kiválása, hiszen mindössze 1.21-es szorzót kínálnak a déliek sikerére. 

Ki nyeri a Serie A-t?    
Juventus 1.08
Napoli 6.00
Roma 125.00
[2060519] 2016-04-10 15:00:00 SSC Napoli - Veronax;
186871
9734#00