NB I

A nemzetközi porond a tét Felcsúton

  • hatharom.com

Az Európa Ligáért csatázik kedden a Pancho Arénában a Videoton és a Debrecen.

- vidi.hu

Ellentétes előjelekkel várja a Videoton és a Debrecen együttese a keddi bajnoki találkozót, hiszen amíg a székesfehérváriak a Honvéd otthonában szenvedtek vereséget, addig a Loki a bajnok Ferencváros csapatát győzte le hazai pályán.

Kondás Elemér csapata jól és ötletesen futballozott szombaton a fővárosiak ellen, vagyis teljesen megérdemelt sikert arattak a piros-fehérek. A győzelem nagyon kellett már Szakály Péteréknek, hiszen egy négymeccses nyeretlenségi sorozatot zártak le az FTC elleni diadallal. A cívisvárosiak közül többen is pazar teljesítményt nyújtottak, de különösen kiemelkedett Takács Tamás, aki kétszer is beköszönt Dibusz Dénesnek.

A siker ellenére nem dőlhetnek hátra a vendégek, hiszen komoly céljaik vannak a bajnokságban, az ezüstérmet szeretnék megkaparintani. Ehhez pedig az kell, hogy a hátralévő meccseiken jól teljesítsenek, különösképp kedden, amikor az egyik legnagyobb ellenlábasukkal vívnak sorsdöntő csatát.

A piros-kékek roppant bosszúsak lehetnek a Bozsik Stadionban elszenvedett vereségért, hiszen Horváth Ferenc fiai a 93. percben kapták azt a gólt, aminek köszönhetően alulmaradtak a fővárosiakkal szemben. A döntetlennel sem lenne sokkal rózsásabb a helyzete a székesfehérváriaknak, de ezzel a zakóval úgy összerántották a mezőnyt, hogy a nyolcadik és a második helyezett közt mindössze hat pont van.

A Videotonnak is nyernie kell tehát kedden, hiszen a szoros mezőnynek, illetve annak köszönhetően, hogy már csak hat forduló van vissza a bajnokságból, minden elveszített pont duplán számít, főleg egy vetélytárs ellen. A sikerre pedig mutatkozik esély - még akkor is, ha perpillanat a Loki van jobb passzban -, mivel a piros-kékek idén mindkét bajnokijukat megnyerték a debreceniek ellen.

Jó iramú találkozóra van tehát kilátás, hiszen Magyarország két kirakatcsapata feszül egymásnak. A felek utóbbi hetekben nyújtott produkcióját, az egymás elleni találkozókat alapul véve, illetve azt, hogy mindkét gárdának a győzelem lenne az egyetlen elfogadható eredmény kedden, szerintünk a mindkét csapat szerez gólt típusú fogadási opcióban van a legnagyobb érték.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.75 1.85
[2005935] 2016-04-05 18:00:00 Videoton - Debrecenx;