Vízilabda

A románok ellen javított a Benedek-csapat

  • MTI/hatharom.com

A szorosabbra sikerült első félidő után a magyar pólóválogatott a 3. negyedben eldöntötte a mérkőzést és továbbra is az első helyen áll az olimpiai selejtezős csoportjában.

Varga Dénes két góllal vette ki a részét a győzelemből / Fotó: waterpolo.hu/facebook.com

A magyar férfi vízilabda-válogatott 12-8-ra legyőzte a román csapatot a trieszti olimpiai selejtező keddi harmadik fordulójában, ezzel megszerezte második sikerét a tornán. Benedek Tibor együttese - amely vasárnap a nyitófordulóban a franciák sima legyőzésével kezdett, majd hétfőn meglepetésre csak döntetlent játszott a kanadaiakkal - a nagyszünetig nem tudta leszakítani riválisát, ezt követően azonban érvényre jutott a két csapat közti tudáskülönbség.

"Kellenek az olyan jó egyéni teljesítmények, mint ma, ráadásul a védekezésben is javultunk - mondta a találkozót követően az M4 Sportnak Benedek Tibor. Hozzátette, nem lepődött meg azon, hogy a kanadaiakkal és most a románokkal is szorosabb mérkőzést vívott a gárda. "Mindenki ott akar lenni az olimpián. Itt álmok valósulnak meg, és mennek tönkre. Mindenki százhúsz százalékot teljesít, nekünk is annyit kell, itt nem elég a kilencven."

A szakember kiemelte, hogy a magyar válogatott eddig mindhárom mérkőzésén magabiztosan vezetett, de a riválisok feljöttek, ugyanakkor a hétfői összecsapással ellentétben ezúttal sikerült megújulni, s végül magabiztos győzelmet aratni a románok felett.

A trieszti tornán a januári Európa-bajnokságon bronzérmes magyarok Franciaország, Kanada, Románia, Oroszország és Szlovákia legjobbjaival vannak azonos csoportban. A két hatosból négy-négy csapat kerül a negyeddöntőbe, s az ottani párharcok győztesei vívják ki a jogot a riói indulásra.

A mieink legközelebb szerdán délután 17 óra 50 perckor Oroszország ellen szállnak medencébe. 

Magyarország–Románia 12–8 (4–2, 2–3, 4–1, 2–2)
3. forduló, A csoport, Férfi olimpiai selejtező, Trieszt
Vezette: Gomez (olasz), Smit (holland)
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Zalánki 1, Erdélyi 1, Szivós 4, Varga Dániel, Varga Dénes 2, Hárai 1. Csere: Vámos 1, Manhercz K. 1, Hosnyánszky 1, Decker Á., Bedő. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
ROMÁNIA: Stonescu – Radu, Negrean 3, Gheorge 1, Oanta, Busila, Teohari 2, Chiveanu 1, Goanta, Szabó R., Ghiban 1, Popovicu. Szövetségi kapitány: Dejan Stanojevic