Vízilabda

Sötét ló ellen száll medencébe a Benedek-csapat

A francia válogatott legyőzése után hétfőn Kanada legjobbjaival mérkőzik meg a magyar férfi vízilabda-válogatott: Benedek Tiborék óvatosan fogalmaztak a találkozó előtt, de az erőviszonyok alapján nem okozhat gondot a győzelem megkaparintása.

Az első negyedben vett 6-0-s repülő rajtnak köszönhetően a magyar csapat könnyedén legyűrte vasárnap Franciaországot (13-7), így a papírformának megfelelően győzelemmel rajtolt az olimpiai selejtezőtornán. A trieszti viadal második napján Kanada lesz a mieink ellenfele, amely a nyitónapon 7-6-re felülmúlta Oroszországot, ez az eredmény pedig mutatja, hogy közel sem olyan gyenge az északamerikai alakulat, mint azt elsőre gondolnánk.

Hendikepes fogadások    
Kanada +5.5 Magyarország -5.5
1.80 1.80

A franciák két vállra fektetése után Benedek Tibor szövetségi kapitány a Kanada elleni meccsel kapcsolatban kiemelte, hogy sok újat hozhat a két válogatott találkozója, hiszen komoly közös múltra ez a párharc nem tekint vissza. "Egy magabiztos Kanadára számítok. Nekik az orosz mérkőzés nagy előrelépést jelentett, úgyhogy biztos, hogy jól fel fognak belőlünk készülni a látottak alapján. Mi is az itt látottak alapján tudunk belőlük készülni, hiszen ezzel a Kanadával, ezzel az edzővel, ezzel a játékstílussal mi még nem kerültünk össze".

Benedekhez hasonlóan óvatosan nyilatkozott a nemzeti csapat kapusa, Nagy Viktor is. "Nehéz meccsre számítok. Igazából itt egyik sem könnyű, mert hiába tűnik könnyebbnek az ellenfél, ettől függetlenül ugyanúgy bele kell tenni a melót, mert ha egy kicsit kiengedsz, akkor rögtön a nyakadra jönnek és nem adják fel, küzdenek, ezt ma is láttuk. Itt minden csapat az "életéért küzd", úgyhogy minden meccs nehéz, a holnapi is az lesz" - fogalmazott a klasszis kapus, akinek védéseire hétfő délután is szüksége lesz a csapatnak.

Fogadás a gólok számára   
Kevesebb, mint 18.5 Több, mint 18.5
1.80 1.80

Ahogy a táblázatokból is látható, a bukmékerek nem sok esélyt adnak Kanadának a meglepetésre, hiszen háromesélyben a magyar csapatra nem is kínálnak oddsot, míg az észak-amerikai alakulat győzelme 14-szeres pénzt fizet. Ha a végeredményre szeretnénk tippelni, akkor a hendikepes fogadás jelenthet opciót, a TippmixPro-nál 5,5 gólnál húzták meg a hendikep határt, míg a gólok számát illetően  18-19 találatos mérkőzést vizionálnak. 

Kanada - Magyarország
A-csoport, 2. forduló
Hétfő, 16:30, Trieszt,