NB II

Élesedik a harc Pintér és Csank között

  • hatharom.com

Amíg az első osztályban a hétvégi bajnokavatás volt a hétvége sztorija, addig a második vonalban a dobogó átrendeződése jelentette a legfőbb esemény. A Pintér Attila vezette Mezőkövesd zsinórban ötödik győzelmével beelőzte a bukdácsoló Zalaegerszeget, így a borsodi alakulat immáron feljutást érő helyen tanyázik.

Ahogy azt mi is megírtuk, a téli pihenő egyik legnagyobb átigazolási bombája volt, hogy az NB II őszi szezonjában a várakozásokhoz képest alulteljesítő Mezőkövesd csapata szerződtette vezetőedzőnek a magyar válogatott élén leszereplő Pintér Attilát. A magyar bajnok tréner székfoglalójában óvatosan fogalmazott a célokat illetően - a nemzeti csapat élén volt alkalma megtanulni, hogy mit ildomos és mit nem bevállalni - ám egyelőre úgy fest, a 49 éves szakember röpke fél év alatt helyreállíthatja megtépázott renoméját. Bár a szezon előtt még egyértelmű cél volt Mezőkövesden a feljutás kiharcolása, a gyengére sikeredett ősz után már kevesen hittek benne, hogy valóban sikerülhet is. Pintér az ötödik helyen vette át a kék-sárga alakulat irányítását, lemaradása az élen álló Gyirmót-Zalaegerszeg duóval szemben pedig meglehetősen tetemes volt, ám a nagy tavaszi menetelésnek hála immáron más a helyzet megítélése.

Pintér debütálása ugyan nem sikerült valami fényesre - kínos vereség a kieső-jelölt Vác otthonában - ám az elmúlt öt fordulóban öt győzelmet aratott a csapat, így pedig másfél hónap alatt feljött a második helyre, ami jelen pillanatban feljutást ér. Hogy a Mezőkövesd kerete alkalmas a feljutásra, az nem kérdés, ugyanakkor nem lehet nem észrevenni, hogy Pintér kezei alatt a csapat megtanult koncentrálni is. A Kövesd az öt tavaszi győzelméből négyszer a legminimálisabb különbséggel abszolválta a találkozót, négyszer pedig gólt sem kapott, vagyis a Győri ETO-nál már bevált taktika Pintérnek Borsodban is működik.

Mezőkövesd Zsóry#hun-mezokovesd#5

Amíg az ország keleti felében egyre bizakodóbb a hangulat, addig a nyugati felén gyűlnek a gomolyfelhők. A Csank János által dirigált Zalaegerszeg az ősszel meggyőző eredményességgel szerezte a pontokat, a télen még a bajnoki cím is fel-felmerült, de a szünet után valami mintha hibádzna. Pediga  jó hírek a Zetét sem kerülik el: stadionrekonstrukcióra kapott állami milliók, sorban csatlakozó helyi szponzorok, biztos financiális háttér és ambiciózus játékoskeret kapcsán olvashattunk rendre a zöld-fehérekről. Az első két tavaszi körben a Zete hengerelt is, a Szigetszentmiklóst (3-0) és a Budaörsöt (5-1) is simán verte,  ám az utóbbi négy fordulóban három vereség is becsúszott, ez pedig elég volt, hogy lecsússzon a feljutást érő 2. helyről. A Kövesd elleni rangadó elvesztése még bele is férhetne a pakliba, de a Vác elleni hazai zakó (3-4) és a Balmazújvárosban elszenvedett vereség (0-1) már kevésbé. A klubnak múlt héten már közleményt kellett kiadnia, amelyben igyekezett megnyugtatni a zúgolódó szurkolósereget, ám a kedélyek csillapítása a Balmaz elleni pofon után zátonyra futott.

Zalaegerszeg#hun-zalaegerszeg#5

A hétvégén helyet cserélt egymással a ZTE és a Kövesd, és immáron a borsodi alakulat vezet két ponttal a 2. helyért folyó küzdelemben. Az NB II küzdelmeiből még kilenc kanyar maradt hátra, de a magyar fogadóirodánál a tabellát kilenc ponttal vezető Gyirmótot már bajnoknak kiáltották ki. A TippmixPro viszont megversenyezteti a két ex-szövetségi kapitányt: jelenleg mindkét alakulat 1.80-as szorzóval bír a feljutást illetően.

Első ránézésre úgy tűnhet, a lendületben lévő Mezőkövesd elérheti a célját, de azért a hátralévő mérkőzések listáját elnézve meg kell jegyeznünk, hogy a Zalaegerszeg 5 mérkőzését játssza még hazai pályán és egyáltalán nem írnánk még le a kék-fehéreket sem. A hétvégén Gyirmót-Mezőkövesd rangadót rendeznek, míg a Zalaegerszeg a Siófokkal meccsel.

Vajon ki lesz a befutó? Csank vagy Pintér?

Ki nyeri az NB II-t - Gyirmót nélkül    
Mezőkövesd 1.80
ZTE 1.80
Kisvárda 25.00
Balmazújváros 35.00
Csákvár 35.00
Budaörs 100.00
2016-04-02;9117
2016-04-03;9117
186240