Bundesliga

Kleinheislerék Dortmundba látogatnak

  • hatharom.com

Kőkemény meccs vár a kiesés ellen menekülő Bremen számára a második helyezett otthonában.

Kleinheislerék Dortmundba látogatnak.

Jelen pillanatban óriási a különbség a Dortmund és a Bremen együttese közt a Bundesligában, hiszen a feleket 36 pont és 12 helyezés választja el. Mivel a Borussia lesz a szombati találkozó pályaválasztója, így gyakorlatilag csak az a kérdés, hogy hány góllal nyernek a sárga-feketék.

Még úgy is, hogy a Werder az elmúlt időszakban jónak mondható eredményeket ért el, hiszen a legutóbbi öt bajnokiján nyolc pontot szerzett, s mindössze egyszer kapott ki, igaz, akkor az Allianz Arénában egy 5-0-ba nézett bele. A csapat játékosainak önbizalma tehát felszálló ágban van, ugyanakkor a zöld-fehérek csak egyetlen pontra vannak a kiesést jelentő 17. és az osztályozót érő 16. pozíciótól, avagy még koránt sem dőlhetnek hátra Kleinheisler Lászlóék.

A magyar válogatott középpályás nevével fémjelzett csapatra nehéz feladat vár szombaton, ám nem csak a felek közti differencia mondatja ezt velünk, hanem a vendég csapat hiányzóinak listája. Viktor Skripnik vezetőedző az első kerethez tartozó futballisták közül 17 (!) játékosára sem számíthat a hétvégén, köztük például a házi gólkirályra, Claudio Pizzaróra, vagy a védelem két alappilléreire.

[2002337] 2016-04-02 18:30:00 Borussia Dortmund - Werder Bremenx

Nem lesz tehát egyszerű dolga a Werdernek a Signal Iduna Parkban, főleg úgy, hogy a Dortmund bombaformában van. A sárga-feketék a tavaszi 15 meccsükből 13-at megnyertek, míg a maradék kettőn döntetlent értek el a Bundesliga jelenlegi dobogós együtteseivel szemben.

Thomas Tuchel mester ráadásul a kéthetes kihagyás miatt vélhetően a legjobbjait küldi csatába, hiszen a jövő héten a Liverpool ellen egy nagyon fontos mérkőzés vár a Dortmundra, vagyis muszáj, hogy a csapat és a focisták játékba lendüljenek. Egyébként is a hazaiak Ilkay Gündoganon és Neven Szuboticson kívül mindenkire számíthatnak, a legutóbbi bajnokit kihagyó Pierre-Emerick Aubameyang újfent elfoglalhatja helyét a kezdőcsapatban.

Mindezek pedig előrevetítik, hogy gyakorlatilag csak egy csapat lesz a pályán, nevezetesen a Borussia, avagy egyáltalán nem lenne meglepő, ha az őszi mérkőzéshez hasonlóan a sárga-feketék ezúttal is magabiztosan, legalább két góllal legyőznék a Bremen együttesét.

Európai hendikepes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Dortmund -1 Döntetlen (Dortmund -1) Bremen +1
1.50 4.15 3.80
[2002337] 2016-04-02 18:30:00 Borussia Dortmund - Werder Bremenx;