Premier League

Visszavágásra készül az Arsenal

  • hatharom.com

Az FA Kupabeli vereségért a Premier League-ben vágnának vissza az Ágyúsok a Watfordnak.

Visszavágásra készül az Arsenal.

A március közepén lejátszott Arsenal-Watford FA Kupa találkozót hatalmas meglepetésre a vendégek nyerték, aminek köszönhetően eldőlt, hogy az Ágyúsok maximum a bajnokságban alkothatnak maradandót. A londoniaknak viszont mind a nyolc hátralévő találkozójukat meg kell nyerniük, ha ekkora hátrányból is komolyan gondolják a bajnoki címet.

Arséne Wengeréknek a Leicester Cityvel szemben 11, míg a második helyezett Tottenhammel szemben nyolcpontos lemaradásuk van. Ugyanakkor az Arsenal ezen gárdákkal ellentétben eggyel kevesebb mérkőzést játszott, ráadásul a hétvégén egyedül az Ágyúsok sikere borítékolható, hiszen a Spurs az Anfield Roadra hivatalos, míg a Rókák az idegenben mindig veszélyes Southampton együttesét látják vendégül. Amennyiben tehát a piros-fehérek legyűrnék a Watford gárdáját, míg riválisaik vereséget szenvednének, úgy a vesztett pontok tekintetében Arséne Wengerék beérnék a Tottenhamet, míg a Leicesterrel szemben ötpontosra olvadna hátrányuk.

Nagy a tét tehát a hazaiak számára szombaton, akik a kéthetes bajnoki szünetet megelőzően igen jó produkciót nyújtottak. Danny Welbeckék a Barcelona otthonában ugyan 3-1-es vereséget szenvedtek, de a Camp Noúban mutatott teljesítményük a szezon egyik legjobbja volt, szintúgy, mint amit a Goodison Parkban produkáltak. A csapatba két ifjú titán, Mohamed El-Nenny és Alex Iwobi hozta meg azt a pluszt, ami január óta hiányzott a londoniak játékából. Igaz, a fiatalok szerepeltetése némileg kényszer is, hiszen a londoniaknál továbbra is temérdek hiányzóval - Santi Cazorla, Alex Oxlade-Chamberlain, Mikel Arteta, Aaron Ramsey, Mathieu Flamini, Jack Wilshere, Thomas Rosicky, Petr Cech - kell számolnia Arséne Wengernek.

[1989020] 2016-04-02 16:00:00 Arsenal - Watfordx

Amióta a Watford megszerezte a lélektani 37. pontját a Premier League-ben, azóta nem igazán foglalkozik a bajnoksággal, hiszen az újonc mérlege három vereség az utolsó három bajnokin. Az FA Kupában viszont teljes erőbedobással küzdenek Quique Flores fiai, ahol már az elődöntőnél járnak, s azzal a Crystal Palace együttesével meccselnek a Wembleyben, amely együttest február közepén idegenben győztek le 2-1-re.

A sárga-feketék számára tehát egyértelműen a kupasorozat élvez prioritást, a spanyol mester le is nyilatkozta, hogy minden idegszálukkal azon lesznek, hogy az április 24-ei FA Kupa elődöntőre maximálisan felkészüljenek és felpörögjenek. Ennek köszönhetően egy-két helyen változtatás várható a kezdőcsapatban szombaton, amit egyébiránt a sérültek száma is indokol.

Úgy gondoljuk, hogy noha három héttel ezelőtt a Watford bevette az Emirates Stadiont, ezúttal az Arsenalnak meg sem kottyanhat az újonc legyőzése. Főleg, ha Arséne Wenger fiai az Everton vagy a Barcelona elleni teljesítményüket veszik elő.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Arsenal Döntetlen Watford
1.35 4.80 7.50
[1989020] 2016-04-02 16:00:00 Arsenal - Watfordx;