Kézilabda

Címvédéssel melegíthet a Veszprém a BL-re

  • hatharom.com

Címvédőként vághat neki a SEHA Liga négyes döntőjének az MVM Veszprém csapata, amely a pénteki elődöntőben a Meshkov Brest ellen lép pályára.

Több változást is eszközöltek a szervezők a tavalyi kiíráshoz képest, a leglényegesebb talán, hogy ezúttal a döntőnek nem Veszprém, hanem a horvátországi Varasd lesz a házigazdája. A liga fejesei ezzel két legyet is üthetnek egy csapásra, hiszen a veszprémi szurkolók számára nem teljesíthetetlen a távolság, míg a Zagreb személyében hazai csapat is érdekelt a hétvégén, így a hangulatra minden bizonnyal nem lesz majd panasz.

Amíg a tavaly kiírásban Final Six-et azaz hatos döntőt rendeztek, addig az idei döntőnek csak négy csapat vághat neki. Az első elődöntőben a Veszprém a fehérorosz Meshovval, majd azt követően a Zagreb a macedón Vardar Szkopjéval méri össze az erejét.

Az erőviszonyok alapján az alapszakaszt könnyedén megnyerő Veszprém számára maximum a finálé okozhat komolyabb fejtörést, hiszen a Meskov bár jó csapat, jelenleg nem lehet egy lapon említeni a magyar bajnokkal. A beloruszok a múlt hétvégén a Kielce ellenében elbúcsúztak a Bajnokok Ligájától, így minden erejükkel azon lesznek, hogy a SEHA Ligában alkossanak valami maradandót.

Egymás ellen
09.12.15 SEHA Meshkov Brest MKB Veszprém 25 : 37
01.09.15 SEHA MKB Veszprém Meshkov Brest 31 : 24
29.03.15 SEHA Meshkov Brest MKB Veszprém 21 : 32
25.02.15 SEHA Meshkov Brest MKB Veszprém 17 : 29

"Ezen a tornán négy nagyszerű csapat vesz részt, így a szurkolóknak biztos, hogy tetszeni fog az, amit látnak majd. Nagyon jól kell teljesíteni itt, hogy a miénk legyen ismét a korona. Megpróbáljuk megvédeni a címünket, és emiatt további nyomás nehezedik ránk, ám nem ez az első ilyen alkalom számunkra, tudjuk kezelni a helyzetet. A Meshkov jó formában van, így nehéz mérkőzés elé nézünk, amelyen bármi megtörténhet" - nyilatkozta a csütörtöki sajtótájékoztatón Javier Sabaté, a veszprémiek spanyol vezetőedzője. Hasonló véleményen van a bakonyiak horvát beállósa, Renato Sulic is, aki szerint a korábbi fölényes győzelmek ezúttal semmit nem jelentenek majd. "Kemény elődöntő vár ránk. A Meshkov Brest a Kielce ellen megmutatta, hogy mire képes. Más mérkőzés lesz ez, mint a korábbi összecsapásaink. Természetesen most is számítunk a veszprémi drukkerek támogatására, akik mindig sokat segítenek nekünk a küzdelmeink során. A célunk az, hogy megvédjük a bajnoki címünket, úgy gondolom ezzel mindent el is mondtam a motivációnkkal kapcsolatban".

Fogadás a végeredményre    
Veszprém Döntetlen Meskov Breszt
1,07 11,75 7,50

 
A fehéroroszok részéről Sergey Bebeshko vezetőedző a tisztes helytállást jelölte meg a kitűzött célként. "Már az is nagy siker számunkra, hogy itt lehetünk a Final4-ban. A Veszprém az egész szezon során a legjobb kézilabdát játszotta a Ligában. Inkább a Zagrebbel vagy a Vardarral elődöntőznék, de el kell fogadnunk ezt a helyzetet. A Veszprém pillanatnyilag Európa egyik legjobb csapata. Megpróbáljuk ellenük tartani magunkat a terveinkhez a meccs végéig, és megragadni minden lehetőséget a döntőbejutásra. Atman sérült, így nélküle kell megoldani a feladatokat Varasdon".  Még mesterénél is tanácstalanabb volt Ljubo Vukic, akinek szavaiból azért leszűrhető, hogy sok esélyt nem adnak maguknak a bresztiek.  "Szeretném, ha egy szoros, kiélezett meccset játszanánk a Veszprém ellen, amely nemcsak a SEHA Ligában, de a Bajnokok Ligájában is favoritnak számít. A legjobb formánkat próbáljuk majd hozni annak érdekében, hogy meglepjük őket. Nehéz bármi mást mondani…"

Fogadás a gólok számára    
Kevesebb, mint 55,5 Több, mint 55,5
1,90 1,70

A bukmékereknél egyértelműen a Veszprém a favorit, a magyar csapat sikere mindössze 1,07-es szorzóval bír a Tippmixnél. A magyar irodánál 6,5 gólnál húzták meg a két csapat közötti különbséget, míg az oddsmesterek 55-56 gól körüli találkozót vizionálnak.

Hendikepes fogadások    
Veszprém -6,5 Meskov Breszt +6,5
1,85 1,75

A pénteki elődöntőt, majd a szombati helyosztókat is élőben közvetíti a Digi Sport 1-es csatornája, így aki a hétvégi focirangadók mellett egy kis kézilabda is lesz lehetőség ezen a hétvégén is. 

A pénteki nap programja
18.00 ó Veszprém - Meskov Breszt
20.30 ó Zagreb - Vardar Szkopje