Miami tenisztorna

A jövő ászai egymás ellen

  • hatharom.com

Csütörtök éjszaka a miami Masters utolsó negyeddöntőjében Milos Raonic és Nick Kyrgios méri össze tudását.

Elég komoly csillaghullást hozott a miami 1000-es verseny első fele, de ettől függetlenül a végjáték izgalmas derbiket tartogat. Kifejezetten jó ütközetnek ígérkezik a kanadai Milos Raonic és az ausztrál Nick Kyrgios meccse, akik a jövő és némileg már a jelen ászai. Előbbinek ez már a sokadik Masters-negyeddöntője lesz, utóbbi viszont először jutott el ilyen magasságba, először játszhat az elődöntőért egy ilyen besorolású tornán. Ugyanakkor aligha lesz ez befolyásoló tényező, hiszen Grand Slamen jutott már ennyire messzire a 20 éves aussie fenegyerek. Mindketten nagyszerű évet futnak, Raonic 17, Kyrgios 13 győzelmet számlál, kettő illetve három vereség mellett. 

Ki jut tovább?
Milos Raonic Nick Kyrgios
TippmixPro @ 1.55 TippmixPro @ 2.15

Ez már a negyedik összecsapásuk lesz, az eddigiek mind nagy téttel bírtak, hiszen major viadalon találkoztak. Két éve a Roland Garroson és Wimbledonban is a juharleveles győzött, tavaly a füves pályás Grand Slamen viszont sikerült az óceániai srácnak visszavágnia. Ezekből messzemenő következtetést nem vonhatunk le, nagyon kicsi a különbség köztük, nem csak tudásban, de játékstílusban is. Mindketten egyaránt az adogatásukra építik a játékukat, ugyanakkor, ha labdamenetre kerül sor, akkor sem elveszettek. A nagy differencia a hozzáállásukban van, Raonicból sugárzik a profizmus, alázattal játszik, míg Kyrgios mindennel foglalkozik egy meccsen, csak a játékkal nem.

Fogadás szempontjából, ami megnehezíti a dolgunkat, hogy mindketten viszonylag könnyű úton jutottak el ideáig. Kellemetlen ellenfelekbe ütköztek, de egyaránt szettveszteség nélkül vették az akadályokat. Raonic, amióta Carlos Moyával kezdett el dolgozni elképesztően kiegyensúlyozottan teljesít, tőle visszaesést nem várunk, ő valószínűleg ugyanazt az erős szintet hozza majd, mint az idei évben szinte minden meccsén. Az ausztrál már nagyobb kérdés, ő hajlamos komoly szétesésekre, de talán a tét nagysága miatt képes lesz a komolyabbik arcát előhúzni. Ha sok játékra tippelünk, azzal nem lőhetünk nagyon mellé, viszont a bukmékerek is szoros meccset várnak, a    25,5-nél húzta meg a határt, ami a játékok számát illeti. Érdemesebb lehet inkább egy Raonic 2-1-et megjátszani 3.40-ért, vagy 2.00 feletti oddson, hogy három szettben dől el a mérkőzés.

Raonic és Kyrgios egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Wimbledon Kyrgios 5:7, 7:5, 7:6, 6:3
2014 Wimbledon Raonic 6:7, 6:2, 6:4, 7:6
2014 Roland Garros Salak Raonic 6:3, 7:6, 6:3