Felkészülés

Zuhanórepülésben a horvátok szorzója

Hiába a sérültek, egyre nagyobb esélyt látnak a bukmékerek a horvátok sikerére. De valóban a magyar csapat vereségére éri meg fogadni, vagy nagyobb érték van esetleg a gólok számában?

Egymást érik a kieső játékosok a horvát válogatott együttesénél, így Ante Cacic némileg tartalékos kerettel érkezett Magyarországra, hogy szombat kora este barátságos meccsen lépjen pályára a Groupama Arénában. A kedvezőtlen előjelek ellenére azonban úgy tűnik, a sportfogadók többsége a vendégeket favorizálja, oddsuk ugyan megállás nélkül csökken mind a külföldi bukmékereknél, mind a magyar állami fogadóirodánál.

Oddsváltozások a    -n magyar-horvát meccset megelőzően
  Magyarország Döntetlen Horvátország
Korábban 3.30 3.15 2.16
A mérkőzést megelőzően 3.75 3.20 1.98

A legújabb kieső a Fiorentina légiósa, Nikola Kalinic, de Ivan Rakitic, Mark Pjaca, Darija Srna játéka is kérdéses, így a szövetségi kapitánynak támadója például egyedül Mario Mandzukic maradhat. Mint azt a 62 éves mester elárulta, nehezebb mérkőzést vár fiaira, mint az Izrael elleni 2-0-s sikerrel végződő szerdai találkozó, tiszteli a magyar csapatot, elismeri a képességeit.

Ezt tekintve különösen meglepő, hogy a vendégek győzelme 2.38-ról 1.95-re csökkent a külföldi bukiknál, míg a Tippmixpro 2.16-os nyitó oddsát követően már csak 1.98-szoros pénzt nyerhetünk a kroátokkal. Persze sztárokban így sem lesz hiány, hiszen többek között a Real Madrid, az Internazionale, a Liverpool és a Juventus is ad játékost a horvát nemzeti csapatnak.

Ami a horvátok elmúlt évekbeli eredményeit illeti, idegenben nem brillíroztak a piros-fehérek, igazán magasan jegyzett válogatottat az oroszon kívül utoljára 2012-ben vertek meg, akkor Írországban arattak sikert Eb-selejtezőn. Ráadásul jó hír lehet Dzsudzsákék számára, hogy déli szomszédunk még sosem nyert Budapesten, a mieink egy győzelem mellett háromszor remiztek a horvát csapat ellen.

[2170778] 2016-03-26 18:00:00 Magyarország - Horvátországx;5

Legutóbb a két nemzeti tizenegy a Szusza Ferenc Stadionban, még Erwin Koeman irányítása mellett találkozott, ekkor Niko Kovac a sportszerűség jegyében mindkét kaput bevette egyszer-egyszer.

Minden adott ahhoz, hogy egy kevés gólos találkozót lássanak a szurkolók, egyrészt a magyarok taktikája sem az a látványos offenzív futball Bernd Storck irányítása alatt, másrészt pedig a horvát csapatban is jelenleg inkább a jó védők vannak többségben, mintsem a veszélyes támadók. 0-0, 1-1 körüli eredményt gyanítunk, de még egy 0-2-es vereség is beleférne a tippünkbe, mi ugyanis 2.5 gól alatti termelést várunk a találkozón, amelyre 1.55-szörös pénzt fizetnek a   -n.

A mérkőzésre szombaton délután 6 órakor kerül sor a Groupama Arénában, ahol már biztosan telt ház fogadja majd a csapatokat.

[2170778] 2016-03-26 18:00:00 Magyarország - Horvátországx;