Foci vb 2018

Suárez újra a pályán, Neymarék lehetnek a vámpír következő áldozatai

A visszatérő uruguayi vámpír Recifében lép pályára a brazil válogatott ellen. Gólgazdag meccs vár ránk?

Közel két év után térhet vissza az uruguayi nemzeti tizenegybe Luis Suárez, akit még a Giorgio Chiellini-affért követően tiltottak el kilenc mérkőzésre. A La Celeste most igencsak sebezhető csapattal utazik Brazíliába, ráadásul a kék-fehéreknek az elmúlt években nem sok babér termett a Selecao ellen.

186573

Óscar Tabáreznek elsősorban a védelemben akadnak problémái, hiszen Diego Godín, José Maria Giménez, Maxi Pereira és Martin Cáceres kiválásával közel háromszáz válogatottságról kell lemondania, emiatt pedig két újoncot, Polentát és a Manchester United bekkjét, Varelát kellett behívnia a keretbe. "Remélem nyílt sisakos, jó mérkőzést fogunk játszani, hiszen mindkét csapat játékstílusa alkalmas rá" - mondta röviden Mauricio Victorino, a Nacional bekkje, aki 2012 után először kapott meghívást.

"Ugyanazzal a játékstílussal fogok játszani, ahogy eddig, ugyanúgy futok, ugyanúgy letámadok, ugyanúgy vitatkozom, senki nem változtatta meg a játékstílusomat. Ugyanakkor sokat tanultam a Barcelonában, igyekszem ezeket az élet minden területén hasznosítani. Intelligensebb, türelmesebb futballista lettem. Szeretnék örömet szerezni Uruguay lakosainak" - nyilatkozta Suárez. Nos, a Barcelona klasszisa vélhetően a kezdőben kap helyet, csatártársának pedig Edinson Cavanit választhatja Tabárez.

A várható kezdőcsapatok
Brazília: Alisson – David Luiz, Miranda, Filipe Luis, Alves – Luiz Gustavo, Renato Agusto, Fernandinho – Costa, Willian, Neymar
Uruguay: Muslera – Coates, Fucile, Alvaro Pereira, Victorino – Arevalo Rios, Alvaro Gonzalez, Carlos Sanchez, Diego Laxalt – Cavani, Suarez
[2079382] 2016-03-26 01:45:00 Brazília - Uruguayx;10

Dungának ennyire súlyos problémái nincsenek, habár Marcelo, Ramires és Firmino pótlása nem egyszerű feladat, még akkor sem, ha a Selecao hazai pályán remek formában van. Neymaréknak kellene a három pont, az eddig elveszített négy egység miatt ugyanis csak a hetedik helyen állnak a selejtezőcsoport tabelláján. Persze aggódniuk nem kell, hiszen Argentínában és Chilében veszítettek pontokat.

Hazai pályán a brazil csapat évek óta veretlen, Uruguay ellen is az utolsó hazai vereségük 1992-ből datálódik. Elemzések szerint az uruguayi tréner kifejezetten defenzív taktikával lép majd pályára, tartva a Neymar-Willian-Costa triótól, ám ezzel a tartalékos bekksorral ez öngyilkos taktika lenne. A két csapat 2003 óta játszott nyolc meccset, ezeken esett összesen 24 gól, mindössze egyszer fordult elő, hogy nem talált be mindkét fél a 90 perc során. Mi mindkét csapattól várunk egy-egy gólt legalább, ám mivel a papírforma hazai sikert ígér, megszavazunk egy 2-1-et vagy 3-1-et.

hatharom.com-tipp: Hazai és 2.5 gól felett
TippmixPro @2.20
[2079382] 2016-03-26 01:45:00 Brazília - Uruguayx;