Felkészülés

Ibrahimovicék a törökök ellen kezdik meg felkészülésüket

  • hatharom.com

Antalyában Törökország és Svédország feszül egymásnak, amely ütközeten egyértelműen gólokra érdemes fogadni.

Ibrahimovicék a törökök ellen kezdik meg felkészülésüket.

Törökország hatalmas mázlival a legjobb csoportharmadikként, míg Svédország Dánia ellen sikeresen megvívott pótselejtező mérkőzéseknek köszönhetően jutott ki a nyári, franciaországi Európa-bajnokságra. A két Eb-résztvevő pedig csütörtökön egymás ellen kezdi felkészülését a kontinens viadalra.

A Félholdasoknál Fatih Terim újabb sikert könyvelhetett el, hiszen 2008 után ismét egy nagy tornára juttatta ki az ország válogatottját. Igaz, ez sokáig kétséges volt, hiszen nem jöttek az eredmények a piros-fehér mezeseknek, mivel a selejtezősorozatot igen nyögvenyelősen kezdték a törökök, aztán viszont belejöttek, s végül "csodák csodájára" kijutottak az Eb-re.

A csütörtöki mérkőzést Terim mester egyértelműen tesztnek szánja, hiszen a legutóbbi, Izland ellen sikeresen megvívott tétmérkőzés keretéből heten is kimaradtak, s a jelenlegiben pedig tíz olyan játékos kapott meghívott, akik még nem vagy maximum kilenc meccsen léptek pályára török színekben.

[2187278] 2016-03-24 19:45:00 Törökország - Svédországx

Ami a svédeket illeti, a kék-sárgák Zlatan Ibrahimovic hathatós közreműködésének köszönhetően zsinórban az ötödik kontinens tornájukra készülhetnek, ahol az eddig elhangzott nyilatkozatok alapján Erik Hamrénék szeretnének maradandót alkotni. Ez csak úgy sikerülhet, ha skandinávok védelme nem betlizik annyit, mint például a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon.

Részben ezért, részben pedig sérülések miatt Erik Hamrén szövetségi kapitány igen drasztikus változások mellett döntött a hátsó alakzatot illetően, hiszen a törökök elleni meccsre csak három stabil válogatottnak mondható védőt - Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Martin Olsson - hívott be, míg a többiek válogatott szinten zöldfülűnek számítanak. Elöl viszont nem lesznek problémái a svédeknek, hiszen Zlatan Ibrahimovic is ott van az utazó keretben.

A felek legutóbb majdnem napra pontosan két éve találkoztak Törökországban egy felkészülési mérkőzés keretén belül, ahol a házigazda 2-1 arányban tudott nyerni. Akkor mindkét együttes kitett magáért, pedig abban az esztendőben egyik válogatott sem jutott ki a brazíliai világbajnokságra. Most viszont mindkét fél ott lesz az idei Eb-n, s mivel a válogatottak jelenlegi keretében bőven vannak olyan futballisták, akiknek még nem biztosították helyüket a franciaországi tornára, így a szokásosnál jóval magasabb iramú barátságos mérkőzésre van kilátás. Mindezek után, továbbá figyelembe véve a védelmek gyengeségét, azon a véleményen vagyok, hogy a mindkét csapat szerez gólt fogadási opcióban van a legnagyobb érték a mérkőzést illetően.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
2.00 1.65
[2187278] 2016-03-24 19:45:00 Törökország - Svédországx;