Felkészülés

Gólokat remél Del Bosque az olaszok ellen

A csatárproblémákkal küzdő hispán válogatott Udinében játszik a gyengélkedő olasz csapat ellen.

Tartalékos válogatottak csapnak össze csütörtök este Udinében a Stadio Friuliban. Mindkét együttesnél elsősorban a csatársorban vannak hiányzók, így például Immobile, Quagliarella, Cerci és Diego Costa sem lép pályára. Különösen a spanyoloknak kellemetlen a Chelsea-sztár nélkülözése, hiszen nincsenek igazán jó góllövő formában, utolsó tíz meccsükön "mindössze" tizenháromszor mattolták az ellenfelet. Vicente Del Bosque szövetségi kapitány szerint csapatként kell megoldaniuk a gondokat.

A várható kezdőcsapatok
Olaszország: Buffon - Darmian, Rugani, Bonucci, Antonelli - El Shaarawy, Motta, Montolivo, Candreva - Zaza, Pellé
Spanyolország: Casillas - Gaspar, Piqué, Bartra, Alba - Thiago, Roberto - Fábregas - Isco, Iniesta - Moráta

"Nem gondolom, hogy az egyének hibája, hogy nem lövünk elég gólt, inkább csapatként vallottunk kudarcot mostanában. Meg kell találnunk a megoldást, amilyen hamar csak lehet. Nagyon bízom például Aritz Adurizban, aki fantasztikus formában futballozik" - dicsérte a Bilbao támadóját a kapitány. A spanyol csapatban minden bizonnyal Iker Casillas védi majd a kaput, így Buffonnal kiegészülve nem kevesebb, mint 319 válogatottság riogatja majd a csatárokat, míg a csatársorban Moráta és/vagy Aduriz kezdetésére mutatkozik esély.

Rutinból nem lesz hiány a kapukban

Az olasz válogatott nem örvend túl jó formának, ugyan az Eb-selejtezőcsoportjukat simán hozták, ám azóta Belgiumot és Romániát sem sikerült legyőzniük barátságos mérkőzésen. Az Eb után távozó Antonio Conténak minden posztra akad hiányzója, Barzagli, Chiellini, Verratti, Marchisio, Immobile és Berardi is sérüléssel bajlódik, így az olasz csapat nem tűnik verhetetlenül erősnek. A szövetségi kapitány most először adhat lehetőséget a Fiorentina fiatal támadójának, Federico Bernardeschinek, aki a bajnoki teljesítményével győzte meg őt.

[2148622] 2016-03-24 20:45:00 Olaszország - Spanyolországx;10

A két csapatnak mindent összevetve ez lesz a 34. összecsapása, ebben az évezredben pedig a tizedik. Az elmúlt években a spanyolok fölényét hozta a párosítás, hiszen a Squadra Azzurra csupán egyszer, 2011-ben tudta legyőzni a hispánokat.

Mind a spanyolok remek formája, mind a két csapat közös múltja, mind pedig a csapatok erőssége velünk azt mondatja, nyerni fognak a spanyolok. Mi le is csapunk a 2.36-os oddsra.

hatharom.com-tipp: Spanyolország
TippmixPro @2.36
[2148622] 2016-03-24 20:45:00 Olaszország - Spanyolországx;
2016-03-24;114