Miami tenisztorna

Csütörtökön két magyar is pályára lép

  • hatharom.com

Babos Tímea és Marosi Katalin személyében két magyar játékosnak is szoríthatunk csütörtökön, a miami tenisztornán.

Kiváló nap elé nézünk magyar szempontból, hiszen a női párosoknál két játékosunk, Babos Tímea és a Marosi Katalin is bemutatkozik. Előbbi, ahogyan arról korábban beszámoltunk, Jaroszlava Svedova oldalán indul, míg utóbbi a fiatal cseh Katerina Siniakovával.

Babosék egy Indian Wells-i elődöntővel a hátuk mögött érkeztek Miamiba, tehát három év után meglehetősen jól sikerült az újabb közös tornájuk. Nagy reményekkel vágnak neki ennek a viadalnak is, de nem lesz könnyű dolguk, meglehetősen nehéz sorsolást kaptak. Az első akadály, Klaudia Jans és Darija Jurak talán még nem okoz akkora problémát. Mindkét lány régi motoros a szakmában, csak párosban indulnak, de a top 40-en kívüli helyezésük mutatja, hogy nem képviselnek túl komoly szintet, ugyanakkor leírni sem szabad őket, Jurak például idén Dohában tornát nyert, igaz, nem Jansszal, hanem egy komolyabb játékerőt képviselő teniszezővel. A bukmékerek abszolút favoritnak tartják a magyar-kazah párost, a továbbjutásukra 1.20-as oddsot kínálnak a    -nál.

Marosiéknak sokkal nehezebb dolguk lesz, hiszen a nagy formában lévő Anabel Medina Garrigues és Arantxa Parra-Santonja alkotta spanyol kettőssel találkoznak. A hispán lányok anno kiváló egyes játékosok voltak, de mára már csak párosban indulnak, ahol a legjobbak közé kezdik kinőni magukat. 16 győzelmet számlálnak már ebben a szezonban, ez magába foglal két torna sikert is, amiket egyébként február végén, március elején Mexikóban gyűjtöttek be. Indian Wellsben betliztek ugyan, de ettől függetlenül nagyon komoly játékerőt képviselnek, Miamiban a salakra hajazó körülmények pedig tökéletesek a számukra. Kati a szülést követő visszatérése óta hét tornán indult, összesen három győzelmet tud felmutatni. Idén egyébként Dohában láthattuk játszani, ahol Chan oldalán egy kört tudtak menni. Siniakova idei 1-5-ös mérlege párosban mutatja, hogy rengeteget kell még fejlődnie. Meglepően magas, 1.30-as oddson fogadhatunk a spanyol kettősre, ami a nap egyik legjobb befektetésének tűnik.

WTA Miami, páros
Hatharom-tipp: Babosék és Garriguesék is továbbjutnak
TippmixPro @ 1.56