Darts

Szakértőink szerint a nagy hármas nem hibázik Liverpoolban

Csütörtökön Liverpoolban folytatódnak a Premier League Darts küzdelmei, a PDC Hungarian Fan Club adminjai pedig ismét megtették tippjeiket, illetve kifejtették véleményüket a forduló mérkőzéseit illetően.

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Michael Smith Döntetlen Robert Thornton
1.85 @ TippmixPro 4.30 @ TippmixPro 2.75 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Utolsó szalmaszál Thorntonnak - kezdte a meccs elemzését Vereczkey Lajos, a Sport TV szakkommentátora. Van Gerwent az est utolsó meccsén nem valószínű, hogy megveri, így ahhoz, hogy bent tudjon ragadni Smith ellen most nyernie kell, mert akkor pontban beéri és ha szerencséje van, akkor Chisnall kikap Andersontól, így hármas holtverseny alakul ki. Lajos szerint nem fog ez megtörténni és az angol nyer. Csatlakozott hozzá Székely "Penge" Pál és Barta Zsolt is, előbbi hozzátette, hogy a kiszállózást leszámítva, minden más statisztikai mutatóban Smith a jobb, míg utóbbi szerint Chizzy az, aki bajba kerülhet. A Sport TV másik szakkommentátora, Ziegenhám Medárd szembe ment a többiekkel, szerinte az angol számára nagyobb a tét ezen a meccsen, úgy, hogy a sereghajtó ellen kell játszania, az utolsó fordulóban pedig Taylorral találkozik, ahol egészen biztosan nem ő lesz a favorit. Így rajta lesz az a nyomás, hogy ezt a meccset mindenféleképpen meg kell nyernie.

Tippek a Michael Smith-Robert Thornton meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Smith Smith Smith Smith Thornton

 

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Gary Anderson Döntetlen Dave Chisnall
1.55 @ TippmixPro 4.70 @ TippmixPro 3.55 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Chizzy küzdeni fog, de két-három elrontott kiszálló, berángatott dobás után elfog menni a hangulata, Anderson pedig első pályáról megoldja - indokolta tippjét Vereczkey Lajos, aki hozzátette még, hogy szerinte az angol most kisebb gödörben van, annak ellenére, hogy nem játszik rosszul, de Gary ellen csak akkor lenne esélye, ha a maximumot tudná hozni. Székely "Penge" Pál is hasonló véleményen volt, aki úgy gondolja, hogy Anderson valamiféle erődemonstrációt is akar tartani, bizonyítva, hogy az az egy-egy gyengébb teljesítmény csak a véletlen műve volt. A csapat statisztikai guruja, Barta Zsolt egy érdekes dologra hívta fel a figyelmet: az egymás elleni mutatójuk 10-3 Anderson javára, viszont Chisnall három győzelméből kettő az pont a tavalyi Premier League-ből származik, a csoportkörök alatt, viszont az elődöntős összecsapásukat meccsnyílról bukta el, tehát a szorongatott helyzetben a címvédőnek jobban ment. Zsolt szerint nem kérdés, hogy ezt a meccset is a skót nyeri, a múlt heti két győzelmével stabilizálta a helyét a legjobb négy között, így most sokkal kisebb teherrel játszhat. Ziegenhám Medárd is úgy véli, hogy Anderson a glasgow-i teljesítményével jó útra lépett.

 Tippek a Gary Anderson-Dave Chisnall meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Anderson Anderson Anderson Anderson Anderson

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Adrian Lewis Döntetlen Raymond van Barneveld
1.50 @ TippmixPro 4.90 @ TippmixPro 3.75 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: A nap legnehezebben tippelhető meccsére Székely "Penge" Pál adta le elsőként a voksát, méghozzá a döntetlenre. Tippjét azzal indokolta, hogy Barney nagyon jól játszott a múlt héten és jelenleg bárkit képes elkapni, Lewis mellett viszont az első pálya szól. Barta Zsolt az egymás elleni eredményükkel kezdte, ami két döntetlen mellett 27-19 Barney javára - a Premier League-ben 11-4 -, viszont az utóbbi négy mérkőzésüket, ami ráadásul kamerás volt, egyaránt Lewis nyerte. Amit döntőnek érez Zsolt, az egyrészről az angol iszonyatosan rapszodikus teljesítménye, másrészről Barney nagyobb játékintelligenciája - pontosan tudja mit kell játszani Lewis ellen. Többen kiemelték, hogy csalódás volt számukra az angol előző heti játéka, pontosabban az, hogy nem küzdött eléggé, dekoncentrált volt, pedig Anderson nem játszott őrülten magas színvonalon. 

Tippek a Adrian Lewis-Raymond van Barneveld meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Barneveld Lewis Döntetlen Lewis Barneveld

 

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Phil Taylor Döntetlen Peter Wright
1.65 @ TippmixPro 4.40 @ TippmixPro 3.30 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Ismét Székely "Penge" Pál kezdte a tippelést, aki ezúttal nehéz helyzetben volt, hiszen a két kedvence játszik egymás ellen, de úgy gondolja, hogy Taylor jobb formában van, mint Wright, annak ellenére, hogy a skót is jól játszik, a körátlagai 100 felett vannak, de az öreg hihetetlenül feljövőben van, nagyon elhiszi, hogy jól tud játszani újra, így a 16-szoros világbajnokra tette a voksát. Barta Zsolt, amit érdekességképp emelt ki, hogy az eddigi három Premier League meccsük alatt Wright egy győzelmet és két döntetlent ért el, vagyis Taylor még soha nem győzte le ebben a sorozatban a skótot. Zsolt szerint nem lesz ez egy sima meccs, mert mindketten nagy formában vannak, de Taylornak plusz lökést adhatott a múlt heti pontmentés Van Gerwen ellen, főleg az, ahogyan kivitelezte - 1-5-ről kapaszkodott vissza. 

Tippek  a Phil Taylor-Peter Wright meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Taylor Taylor Taylor Taylor Taylor

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Michael van Gerwen Döntetlen Robert Thornton
1.10 @ TippmixPro 8.00 @ TippmixPro 9.75 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: A csapat minden tagja szerint ez az igazi országos egyes, nem kérdés, hogy Van Gerwen nyeri meg a meccset. Barta Zsolt, azért elmondta a számokat: 20 mérkőzést játszottak eddig, ebből 14-et a holland nyert, ötöt a skót és egyszer remiztek.

Tippek  a Michael van Gerwen-Robert Thornton meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Van Gerwen Van Gerwen Van Gerwen Van Gerwen Van Gerwen