Átigazolás

Nagy bevásárlást tarthat Pep Guardiola

Hírek szerint 4-5 meghatározó játékos érkezhet Manchester kék-fehér felébe a nyáron.

Nagy változások várhatóak a Manchester City életében Pep Guardiola érkezésével. A spanyol mester több sztárjátékost is szeretne igazolni, habár korábban arról lehetett hallani, a Bayern Münchennel szóbeli megállapodást kötött, hogy onnan nem visz játékosokat Angliába. De kik is érkezhetnek a ködös Albionba júliusban?

Az ESPN értesülései szerint a dortmundi Ilkay Gündogan, a bilbaói Aymeric Laporte és az Everton védője, John Stones Manchesterben köthet ki, habár mindhárom játékos esetében emlegettek több angol klubot, köztük a Chelsea-t is. Állítólag a Madridban nem túl acélosan szereplő Toni Kroos is azon játékosok közé tartozik, akit szívesen látna a keretében Pep, hiszen már Münchenből sem szívesen engedte el Spanyolországba.

Várhatóan a City jövő évi keretének szerves részét képezik majd a fiatalok, így az Etihad Akadémiáról felkerülhet Jason Denayer és Kelechi Iheanacho is nagyobb szerephez juthat. Nagy kérdés azonban, hogy mi lesz például Vincent Kompany sorsa, akire Guardiola nem számít, Txiki Begiristain sportigazgató viszont marasztalná.

Korábban arról lehetett hallani, hogy Guardiola mindenképpen középhátvédet szeretne vinni Manchesterbe, így ne legyen kétségünk felőle, hogy minimum két bekk érkezése várható.

Habár a City az idei bajnokságot már bizonyosan elbukta, a 2016/17-es kiírásnak toronymagas favoritja a "halványzöld" iroda szerint.

Melyik csapat nyeri a 16/17-es Premier League-et?
Manchester City 2.50
Chelsea 5.50
Arsenal 6.50
Manchester United 6.50
Tottenham 10.00
Liverpool 15.00
Leicester 51.00
184314