Premier League

Előzésre készül a Liverpool

  • hatharom.com

Jürgen Kloppék ezúttal Southamptonból hozhatják el a három pontot.

Előzésre készül a Liverpool.

Nem akármilyen vasárnap vár az angol labdarúgás szerelmeseire, hiszen több rangadót is rendeznek a hét utolsó napján. Köztük például a Southampton-Liverpool találkozót, amely meccsen a hetedik és a nyolcadik helyezett küzd meg egymással.

Kezdjük a Szentekkel, noha a piros-fehérek a múlt héten a Stoke otthonából tudták elhozni a három pontot, Ronald Koemanék utóbbi hetekben mutatott produkciójától egyáltalán nem kell hasra esni. A southamptoni brigádnak sikerült kikapnia az újonc Bournemouthtól, az ezer gonddal küzdő Chelsea-től, na, meg hazai pályán sem sikerült legyőznie a kiesés ellen menekülő, idén harmatgyenge Sunderland gárdáját.

Pedig a hazaiaknál már koránt sem beszélhetünk problémákról, a holland szakvezető hetek óta gyakorlatilag a legerősebb csapatát tudja harcba dobni, amelyre elég régóta nem volt példa. Ez hétvégén is így lesz, mivel csak Charlie Austin, Florin Gardos és Jay Rodríguez marad ki sérülés miatt.

[1989015] 2016-03-20 14:30:00 Southampton - Liverpoolx

Ami a vendégeket illeti, Jürgen Kloppék gyakorlatilag bombaformában vannak, hiszen az utóbbi hetekben, hónapokban elfelejtettek veszíteni. Ugyan az Angol Ligakupa fináléját büntetőkkel elbukták, az Európa Ligában menetelnek, hiszen az Augsburg után az ősi rivális Manchester United gárdáját is kiejtették a sorozatból. A bajnokságban is jól megy a Vörösöknek, hiszen az utolsó három meccsüket - Crystal Palace, Manchester City, Aston Villa - zsinórban megnyerték.

Pedig a hazaiakkal ellentétben a vendégeknél - a sérülések terén - nem fenékig tejfel az élet, hiszen Joseph Gomez, Danny Ings, Jordan Rossiter, Kevin Stewart, Lucas Leiva, Jordan Henderson és Alberto Moreno hetek óta maródi, mégis képes igen komoly eredményeket felmutatni a Liverpool.

Amíg a Southampton az utóbbi hetekben a teljes fegyverarzenáljával is képtelen jól és sikeresen játszani, addig a Liverpool a megannyi hiányzójával a fedélzeten gyakorlatilag fél Angliát leiskolázta az utóbbi időkben. Mindezek után, továbbá  a december eleji Ligakupa meccset figyelembe véve - a Liverpool 6-1-re (!) nyert a St. Mary's-ben - számunkra egyértelműen a vendégek a mérkőzés favoritjai. Még akkor is, ha a bukmékerek inkább a hazaik felé húznak, avagy úgy véljük, hogy a vasárnapi mérkőzést követően a két csapat helyet cserél a tabellán.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Southampton Döntetlen Liverpool
2.55 3.15 2.70
[1989015] 2016-03-20 14:30:00 Southampton - Liverpoolx;