Indian Wells-i tenisztorna

Rekorddöntésre készül Djokovics

  • hatharom.com

Vasárnap este Novak Djokovics és Milos Raonic feszül egymásnak a szezon első Masters-döntőjében.

A felső ágon nem történt meglepetés, onnan a 11-szeres Grand Slam-bajnok Novak Djokovics jutott be a fináléba, a tábla másik dekádjában viszont a 12. kiemelt Milos Raonicnak sikerült a legjobban teljesítenie, így 2012 után ismét egy olyan döntőt láthatunk Indian Wellsben, ahol egy nem top 10-es próbálja elhódítani a trófeát. Akkor John Isnernek nem sikerült túljárnia Roger Federer eszén, vajon a hasonló játékstílust képviselő kanadainak összejön a szerb klasszis ellen? Nagy szenzáció lenne, hiszen Djokovics az előző hét döntőjét megnyerte - ami magába foglal két major és három 1000-es versenyt -, illetve 16 meccs óta nem kapott ki ezen a helyszínen. Ötödször lehet Kalifornia királya, amivel új rekordot állítana fel, ennyiszer senkinek nem sikerült ezt a tornát behúznia. Raonic is egy rekordért hajt, 90-es években született játékos ugyanis Masterst még nem tudott nyerni, ő lehetne az első. 

Novak Djokovics-Milos Raonic
Hatharom-tipp: 22,5 játék felett
TippmixPro @ 1.90

Nem új terep a kanadai számára ez, játszott már korábban kétszer is döntőt ilyen rangos viadalon, sőt Djokovics ellen is 2014-ben Párizsban. Az volt az öt találkozásukból a legsimább, de akkor pokoli magas színvonalú fogadójátékot mutatott be a világelső. Mint utólag kiderült, a torna utolsó napjaiban együtt edzett gyerekkori barátjával, Bojan Bozoviccsal, aki szintén egy nagy szervás teniszező volt, így jól fel tudott készülni a nagy bombákból. Azt a meccsüket leszámítva a többin azért rendre volt legalább egy rövidítésben eldőlő játszma. Most sem lenne meglepő, ha eljutnának tie-breakig, Raonic hatalmas adogatásai ezen a borításon meglehetősen nehezen kezelhetőek, illetve a szerb labdái éppen az ütőzónájába érkezhetnek. Nem véletlen, hogy Isnernek is sikerült már itt kétszer is megnehezítenie a belgrádi sztár dolgát. Ugyanakkor mentálisan nincs Djokovicsnál erősebb játékos a mezőnyben, no meg, ha ráakad a fogadásokra, akkor hatalmas nyomás lesz a hórihorgas juharlevelesen. 

Amiben más lesz ez a találkozó, mint a korábbi összecsapásaik, hogy Raonic játéka már nem csak az adogatásból és az inside out tenyereséből áll, hanem bátran támadja a hálót is. Nyilván ez a kétszeres címvédő ellen ismét egy öngyilkos taktika tud lenni, de ha jó ütemben lép fel, akkor még hatásos is lehet. Szoros szetteket várunk, de komoly meglepetés lenne, ha a végén nem Djokovics emelhetné magasba az igen impozáns Indian Wells-i trófeát.

Djokovics és Raonic egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Australian Open Kemény Djokovics 7:6, 6:4, 6:2
2014 Párizs Kemény Djokovics 6:2, 6:3
2014 Roland Garros Salak Djokovics 7:5, 7:6, 6:4
2014 Róma Salak Djokovics 6:7, 7:6, 6:3
2013 Davis Kupa - Djokovics 7:6, 6:2, 6:2