Premier League

A City lehet Manchester királya

  • hatharom.com

Vasárnap megrendezésre kerül a manchesteri városi rangadó, amely derbi szerintünk a City sikerével ér véget.

A City lehet Manchester királya.

A Premier League 31. fordulójának egyik legnagyobb rangadójára az Etihad Stadionban kerül sor - a másikra Newcastle-ben -, ahol a két manchesteri együttes, a City és a United csap össze. A felek közül a hazaiak vannak jobb passzban, és szerintünk be is húzzák a vasárnapi derbit.

Manuel Pellegrini csapata az elmúlt három tétmeccséből csak egyet nyert meg, igaz, így is továbbjutott a Bajnokok Ligájában, míg a bajnokságban nem szakadt le az Arsenaltól, köszönhetően az Ágyúsok botlásainak. A City egyébiránt ezen mérkőzéseken nem teljesített rosszul, gólt például nem is kapott, ami annak tükrében meglepetés, hogy mindhárom találkozón legalább egy védőt le kellett cserélnie sérülés miatt a chilei mesternek. A lőtt gólok terén viszont várakozáson alul teljesítettek Sergio Agüeróék, hiszen sem a Dinamo Kijevnek, sem a Norwichnak nem találtak be.

A hét utolsó napján a szokásos hiányzók - Samir Nasri, Fabian Delph, Kevin De Bruyne - mellett Vincent Kompany biztosan kimarad, míg Nicolás Otamendi játéka erősen kérdéses. Érdekes, hogy az utóbbi két belső védő a szerdai Bajnokok Ligája találkozón szenvedett sérülést.

[1989013] 2016-03-20 17:00:00 Manchester City - Manchester Unitedx

A Vörös Ördögök február végén bombaformába kerültek, és zsinórban négy tétmeccset tudtak megnyerni. Azóta viszont nagyot fordult a világ, a gárda ismét gödörbe került, Louis van Gaalék perpillanat négy nyeretlen találkozónál tartanak, s elmondhatják magukról, hogy kiestek az Európa Ligából, míg az FA Kupában ismétlésre készülnek a West Ham ellen. Igaz, örülhetnek, hogy a londoniak ellen még egyszer játszhatnak, hiszen hajszálon múlt az, hogy elbúcsúzzanak attól a sorozattól is.

A sikertelenség pedig főleg úgy érdekes, hogy amíg nyerte meccseit a United, akkor körülbelül 15 hiányzóval kellett számolnia a holland mesternek, ugyan ez a szám gyakorlatilag az utóbbi hetekben a harmadára csökkent, így azonban nem jönnek az eredmények a vendégeknek. Louis van Gaalnak az Etihad Stadionban Luke Shawt, Ashley Youngot, Phil Jonest, Wayne Rooneyt, Will Keane-t és vélhetően Ander Herrerát kell nélkülöznie.

A City perpillanat jobb és egységesebb csapat, mint a United, ráadásul hazai pályán játszhat, ahol a legutóbbi két manchesteri derbit egyaránt behúzta. Mindezek után nem kérdés, hogy az Égszínkékekre fogadunk, akik győzelmével közel megduplázhatjuk a feltett tétünket.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Manchester City Döntetlen Manchester United
1.82 3.45 4.15
[1989013] 2016-03-20 17:00:00 Manchester City - Manchester Unitedx;