Bundesliga

Tovább roboghat a dortmundi expressz

  • hatharom.com

Az Augsburg legyőzése még idegenben sem tűnik megoldhatatlan feladatnak a Dortmund számára.

Tovább roboghat a dortmundi expressz.

Két ellentétes formában lévő együttes csap össze a WWK Arénában a hét utolsó napján, hiszen az utóbbi hetekben gyengélkedő Augsburg, a tavasszal bombaformában lévő Borussia Dortmund együttesét látja vendégül. A felek jelenlegi helyzetét alapul véve véleményünk szerint csak a különbség lehet a kérdéses vasárnap.

Merthogy a vendégek pazarul teljesítenek 2016-ban, mivel az idén lejátszott 14 tétmeccsük közül 12-t megnyertek, míg a maradék kettőn döntetlent játszottak a Bundesliga dobogós - Bayern München, Hertha - együtteseivel. Az eredmények mellett pedig már a csapat mutatott játékára sem lehet panasz, már-már arra a korszakra hajaz Thomas Tuchelék teljesítménye, amikor még Jürgen Kloppal szinte mindent megnyert a Dortmund.

További jó hír a sárga-feketék fanatikusai számára, hogy szeretett csapatuk ismét a teljes fegyverarzenálját bevetheti vasárnap, hiszen sem eltiltott, sem pedig sérült játékossal nem kell számolnia a vendégek mesterének.

[2002331] 2016-03-20 17:30:00 Augsburg - Borussia Dortmundx

Ezzel szemben az Augsburgból hárman is kimaradnak, akik közül Jan-Ingwer Callsen-Bracker és Piotr Trochwoski számít fontos, kulcsjátékosnak. A hiányzók mellett Markus Weinzierl mesternek a gárda teljesítménye is panaszkodásra ad okot, hiszen a piros-fehérek a tavaszi 11 tétmeccsük közül mindössze egyet (!) tudtak megnyerni. Ennek köszönhetően mindössze három egységre vannak egyaránt az osztályozót jelentő 16. pozíciótól, illetve a kiesést jelentő 17. helytől.

A csapatnak főleg a védekezéssel van gondja, amit jól mutat, hogy a legutóbbi hét bajnoki találkozójából hatszor is legalább két gólt kapott, ami úgy érdekes, hogy tavaly az egyik legjobb és legstabilabb védelme éppen az Augsburgnak volt. Arról nem is beszélve, hogy idén a WWK Aréna egyáltalán nem számít oroszlánbarlangnak, hiszen a piros-fehérek az utolsó tíz hazai bajnoki találkozójuk közül csak egyet (!) tudtak megnyerni.

Az eddig elhangzottak alapján egyértelmű, hogy mely csapat a mérkőzés favoritja, s gyakorlatilag a csodával lenne határos, hogy ha a Dortmund nem nyerné meg a vasárnapi találkozóját. Főleg úgy, hogy a Borussia a legutóbbi négy, Augsburgban lejátszott tétmeccsét egyaránt nagyon simán megnyerte.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Augsburg Döntetlen Dortmund
6.30 4.20 1.46
[2002331] 2016-03-20 17:30:00 Augsburg - Borussia Dortmundx;