Férfi kézilabda BL

Revansot vehet a Szeged a német sztárcsapaton

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megmérkőzik egymással a MOL-Pick Szeged és a THW Kiel a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. Tavasszal a Kiel összesítésben lelépte a Tisza-partiakat, akik most visszavágnának a Zebráknak azért a párharcért.

Pastor egy évenbelül kétszer is legyőzheti a Kielt / ehfcl.com

Bár a Szegednek sokáig arra is volt esélye, hogy akár a csoportja második helyén végezzen, Juan Carlos Pastor legénysége a hajrában becsúszott vereségeknek köszönhetően végül az ötödik helyen zárt a B jelű nyolcasban. A nyolcaddöntőben így a német THW Kiel lesz a magyar ezüstérmes ellenfele, ami egyáltalán nem nevezhető könnyen vehető akadálynak.

Fogadás a végeredményre    
Szeged Döntetlen Kiel
1,70 8,25 2,35

Öröm az ürömben azonban, hogy a két csapat a tavalyi kiírás negyeddöntőjében is megmérkőzött egymással, így igen közeli élmények még a tavasszal szerzett tapasztalatok. Az akkori párharc ugyanúgy Szegeden rajtolt, mint a mostani: a Szeged áprilisban ugyan idehaza két góllal felülmúlta a német sztárcsapatot, Németországban nem tudta felvenni a kesztyűt, és a nyolcgólos vereségnek kiesés lett a következménye.

Egymás ellen
19.04.15 BL Kiel Szeged 31 : 23
12.04.15 BL Szeged Kiel 31 : 29

Ami viszont most mindenképpen a Szeged mellett szól, hogy a Kiel a tavalyi évhez képest jó pár sztárjátékossal gyengébb lett. A Zebrák nem is tudtak olyan imponáló teljesítményt nyújtani a szezonban, mint azt az elmúlt években megszokhattuk, a csoportjukban például  "csak" a negyedik helyen zártak. A hazai pálya mindenképpen a Szeged mellett szól, hiszen Pastor fiai az idei szezonban olyan sztárcsapatokat gyűrtek le, mint a Kielce (31-30) vagy a Rhein-Neckar Löwen (31-24). Ezzel szemben a Kiel vendégként igen sebezhetőnek tűnt, a BL-ben vereséget szenvedett a Flensburg (37-27) , a Zágráb (29-22), a Veszprém (29-27) és a PSG (37-30) otthonában is, míg a szlovén Celje (23-23) ellen csak remire futotta erejéből.

Fogadás a gólok számára    
Kevesebb, mint 54,5 Több, mint 54,5
1,75 1,85

A Szeged tehát reális eséllyel pályázik a továbbjutásra, és ezen célját nem is rejti véka alá. A Tisza-partiak trénere, Juan Carlos Pastor azonban tisztában van vele, hogy ez csak nagyon magas koncentrációval valósítható meg. "Nem elég 50, 60 vagy éppen 70 percen keresztül jól játszani, mivel ez egy párharc, 120 percen keresztül kell jól teljesítenünk. Itthon nagyot kell játszanunk, mert nagy lesz a teher a csapaton, főként fizikailag. Nem szabad elfelejteni: 3 nap alatt játsszuk le a két meccset. Ez a csata most pont olyan, mint amilyen a berlini EHF-kupa négyes döntője volt. Így kell felfognunk. Az európai kézilabda nagyon nyílt, ha van egy vagy két jó napod, akkor képes lehetsz a bravúrra, a jó eredményre. Tisztában vagyunk vele, hogy kemény lesz, de a fantasztikus szegedi közönséggel közösen nyerni tudunk, mert a célunk, hogy visszamenjünk Barcelonába" - fogalmazott a hispán szakember, akinek igen jól megy szegedi vezetőedzőként a német csapatok ellen.

Az biztos, hogy a Duvnjakkal, Vujinnal és Canellasszal felálló Kiel nagyon komoly ellenfélnek számít, ám a Pick-Szeged saját közönsége előtt bárkit képes lehet meglepni. A taktikai érettségét már több ízben bizonyította a szegedi alakulat, ezért a tavalyi kiíráshoz hasonlóan idén is előnnyel utazhat a németországi visszavágóra.

Pick-Szeged - Kiel
hatharom.com-tipp: Hazai csapat 1-5 góllal nyer
TippmixPro@2.30
MOL-Pick Szeged - THW Kiel
Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Szeged, vasárnap 18:30
Vezetik: Matija Gubica, Boris Milosevic (horvátok)
Tv: Sport1