NB I

Mit akar a Fradi?

  • hatharom.com

Szombat este 18 órától a Fáy utcában vendégszerepel a Ferencváros, amennyiben Thomas Doll csapata megszerzi a három pontot és vasárnap az MTK nem győzi le a Debrecent, úgy a zöld-fehérek 12 év után ismét bajnoki címet ünnepelhetnek.

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában a Fáy utcai Illovszky Stadion lesz a főszereplő. Hogy miért? Szombaton a listavezető Ferencvárost fogadja a kieső helyen tanyázó Vasas, majd vasárnap az MTK szintén Angyalföldön látja vendégül a Debrecent. Amennyiben a Fradi legyűri a piros-kékeket majd másnap az MTK pontot veszít a Loki ellen, akkor már a bajnokság vége előtt hét fordulóval bajnokot avathatnak, ellenkező esetben a zöld-fehéreknek várniuk kell, március 30-áig, amikor is odahaza fogadják a Honvédot. Egy szerdai napon...

[2005918] 2016-03-19 18:00:00 Vasas - Ferencvárosx;5

A kérdés tehát adott: vajon a Ferencváros szeretne már most, március közepén pontot tenni a bajnokság végére vagy a tetemes előny birtokában kicsit sakkozik, hogy a lehető legjobb pillanatban és körülmények között hódítsa el a 29. bajnoki címet? Persze az is lehet, hogy az MTK önerőből elnapolja a bajnokavatást.

Az biztos, hogy Thomas Doll csapata egy fokkal magasabb szintet képvisel, mint a Vasas, amely a tavaszi szezonban mindössze egyetlen gólt tudott szerezni, azt is büntetőből, a 39 éves Ferenczi István révén. Ennek ellenére az angyalföldiek még nem tettek le a bent maradásról, Michael Oenning vezetőedző csapata honlapjának pedig fel is vázolta a terveit.  "Sok lehetőségem volt megfigyelni a Ferencvárost, mivel az utóbbi időben több mérkőzésük is volt a Magyar Kupa miatt és általában majdnem minden bajnoki meccsüket is közvetíti a televízió. A mérkőzésen többet kívánunk a védekezésre fókuszálni és nem felkészületlenül, meggondolatlanul előre rohanni, de természetesen a helyzetek kialakításának esélyeit sem hagyjuk szem elől.Minden mérkőzésünk nehéz, a Ferencváros elleni sem más. Tudjuk, hogy a szezon végéig küzdenünk kell a bennmaradásért. Az akarat megvan a játékosaimban, és ha ezt sikerül fenntartanunk az utolsó mérkőzésig is, akkor elérhetjük célunkat" - mondta a német tréner.

Anélkül, hogy lebecsülnénk a Vasas akaratát, mégis inkább azon az állásponton vagyunk, hogy a szombati találkozó a Fradi motivációján múlhat. Böde és társai sok kritikát kaptak a tavasz folyamán, de az utóbbi meccseken javuló formát mutattak, a legutóbbi bajnokin a Puskásnak négyet gurítottak, a hétközi kupameccsen pedig kedvező eredményt értek el a Debrecen otthonában. A Vasast a szezonban már kétszer sikerült legyőzniük, odahaza 5-1-re, idegenben 2-0-ra nyertek a zöld-fehérek vagyis két ízben már igazolták a papírformát. Komolyabb hiányzó a vendég oldalon nem nagyon lesz, a Loki ellen a bemelegítésnél Hajnal Tamás sérült meg, az ő játéka lehet kérdéses, míg a hazaiaknál Hangya Szilveszter tölti majd eltiltását.

Érdekes adalék a mérkőzéshez, hogy a külföldi fogadóirodáknál közel 1.60-as szorzónál jár a vendégekre kínált odds, míg a Tippmixprónál tartja magát az 1.36-os érték. Ez mindenképpen furcsának tűnik, hiszen sem a tabella, sem pedig a formák alapján nem indokolt ekkora oddsmozgás.

Hogy mi lesz ennek a történetnek a vége, azt szombat este 8 óra tájban megtudjuk. Vajon a fotelben ülve akarnak bajnoki címet ünnepelni a Fradi játékosai vagy megvárják a következő hazai találkozót és a Honvéd ellen, saját közönségük előtt, saját kezükbe veszik sorsukat?

Fogadás a végeredményre    
Vasas Döntetlen FTC
8.00 4.50 1.36
[2005918] 2016-03-19 18:00:00 Vasas - Ferencvárosx;
184980