Premier League

A West Ham idegenben is meglepheti a Chelsea-t

  • hatharom.com

Amíg a Chelsea-nek a becsülete a tét szombaton, addig a West Hamnek a Bajnokok Ligája.

Ez nem a Chelsea szezonja volt.

Szombaton egy újabb londoni derbi jön a Premier League-ben, hiszen a Chelsea a West Ham együttesét fogadja. Az elmúlt években gyakorlatilag csak az volt a kérdés a felek Stamford Bridge-i meccse előtt, hogy hány góllal nyernek a Kékek, most viszont az, hogy a Kalapácsosok magukkal viszik-e mind a három pontot?

Nagyot fordult a világ közel egy év alatt, amit a felek egymás elleni találkozói is jeleznek, hiszen az előző szezonban még oda-vissza legyűrték városi riválisukat Gary Cahillék, azonban ősszel már Slaven Bilicék nyertek. Mindez a Chelsea idei vergődésének tudható be, hiszen a csapat idejekorán kiesett az Angol Ligakupából, a bajnokságban óriási a lemaradása a nemzetközi kupaindulást jelentő helyektől, míg a múlt héten a maradék két sorozatból is sikeresen kiesett Guus Hiddink csapata. A Bajnokok Ligájából való kizúgás igazából borítékolható volt, hiszen az idei szezonban a PSG magasabb játékerőt képvisel, mint a Chelsea, ugyanakkor az Everton elleni FA Kupa kiesést nem igazán lehet mivel magyarázni.

[1989010] 2016-03-19 16:00:00 Chelsea - West Ham Unitedx

A hazaiak tehát igen mély gödörben vannak, ráadásul már csak a becsület a tét a számukra szombaton, hiszen ahogy az előbb is említettük, gyakorlatilag a Kékeknek nincs már igazán tétje a a bajnoki találkozóknak. Ezzel szemben a West Hamnek komoly téttel bír a hétvégi ütközet, hiszen a bordó-kékek győzelmük esetén akár felkapaszkodhatnának a Bajnokok Ligája indulást jelentő pozícióba.

A siker pedig simán összejöhet Dimitri Payetéknak, akik bombaformában vannak, hiszen a legutóbbi öt tétmeccsük közül négyet megnyertek, vasárnap speciel csak pár percen múlt, hogy nem diadalmaskodtak az Old Traffordon. Igaz, mivel az kupameccs volt, így a hazai pályán tartandó visszavágón a WHU a Vörös Ördögöket is lerendezheti.

Michail Antonio-ék hátránya a negyedik helyezett Manchester Cityvel szemben kettő, míg a bronzérmes pozícióban tanyázó Arsenallal szemben három egység. Amennyiben a Kalapácsosok bevennék a Stamford Bridge-et, úgy jó esélyük van előrébb lépni, hiszen mindkét riválisukra komoly meccs vár -  City városi rangadót vív a Uniteddal, míg az Ágyúsok az Evertonhoz utaznak -, ráadásul sem a londoniak, sem a manchesteriek nincsenek jó formában.

Mindezek után óriási ziccer előtt áll a West Ham, amit könnyedén kihasználhatnak Slaven Bilicék, hiszen ismerve a horvát mester fanatizmusát, a játékosok csúszni-mászni fognak szombaton. Arról nem is beszélve, hogy igen mély ponton vannak a hazai játékosok, ráadásul sérülések és eltiltások is hátráltatják a Chelsea-t. Összességében úgy véljük, hogy a West Ham vagy döntetlen tippben van a legnagyobb érték szombaton, de azon se lennénk meglepődve, ha a Kalapácsosok végül mind a három pontot magukkal vinnék a Stamford Bridge-ről.

Kétesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Chelsea vagy döntetlen Chelsea vagy West Ham West Ham vagy döntetlen
1.14 1.23 2.11
[1989010] 2016-03-19 16:00:00 Chelsea - West Ham Unitedx;