Indian Wells-i tenisztorna

Álomelődöntő a sivatagban

  • hatharom.com

Szombat este Novak Djokovics és Rafael Nadal 48. alkalommal méri össze tudását Indian Wellsben, az év első Masters-versenyén.

Vagy erős ez a cím? Tény, hogy jelenleg hatalmas a szakadék a világelső Novak Djokovics és a negyedik kiemelt Rafael Nadal között, ugyanakkor az Open Éra legnagyobb rivalizálásáról beszélünk. Ez lesz a felek 48. ütközete, ami rekordnak számít, ennél többször két játékos még nem találkozott egymással. Jelenleg a szerb klasszis 24-23-ra vezet, de, ami ennél fontosabb, hogy az utóbbi öt mérkőzésüket is ő nyerte, ha pedig kicsit nagyobb intervallumot, tíz meccset nézünk, akkor 9-1 az arány. 

Fogadás a mérkőzés győztesére
Novak Djokovics Rafael Nadal
TippmixPro @ 1.12 TippmixPro @ 4.70

Sok biztatót nem tudunk mondani a Nadal-fanoknak, hiába jutott most el az elődöntőig, nincs jelenleg olyan fegyvere, amivel komolyabb károkat tudna okozni Djokovics játékában. Igaz, hogy Kei Nisikori ellen keresztbe húzta a számításainkat, de, amikor a japán nem az első sorokban ülőket célozta, akkor a spanyolnak nem sok sansza volt. A nagy szívének és Nisikori szétesésének köszönhette a győzelmet. Mondani sem kell, hogy a szerb ellen abban nem bízhat, hogy majd Nole megnyeri neki a meccset.

Idén a dohai döntőben találkoztak, ahol a belgrádi sztár 6:1, 6:2-re győzött, viszont azt meg kell jegyezni, hogy ott űrtenisszel rukkolt elő, most egyelőre nem azt mutatta az elmúlt napokban, hogy ez a játék benne van. Valószínűleg tehát annál szorosabb meccset láthatunk majd, de azt sem szabad elfelejteni, hogy Nadal nem csak, hogy öt meccs óta nem tudta legyőzni riválisát, hanem még szettet sem fogott ellene. Éppen ezért nem is meglepő, hogy ennyire alacsony oddsot adnak Djokovics továbbjutására, egyébként már az elmúlt mérkőzéseiken is hasonlóan árazták be őket az oddsmesterek.

Djokovics és Nadal legutóbbi öt egymás elleni meccse
Év Torna Borítás Győzte Eredmény
2016 Doha Kemény Djokovics 6:1, 6:2
2015 Világbajnokság Kemény Djokovics 6:3, 6:3
2015 Peking Kemény Djokovics 6:2, 6:2
2015 Roland Garros Salak Djokovics 7:5, 6:3, 6:1
2015 Monte Carlo Salak Djokovics 6:3, 6:3