Tipp

Eb-résztvevő lehet a Tottenham remek jobbhátvédje

  • zotya1981

A zöld iroda legnagyobb megdöbbenésemre 2.00-ért adja, hogy Kyle Walker ott lesz az angol labdarúgó-válogatott franciaországi keretében. Nem lehet olyan hülye Roy Hodgson szövetségi kapitány, hogy nem viszi magával őt a kontinenstornára.

A Tottenham 25 éves jobbhátvédje remek idényt fut csapatához hasonlóan. Volt egy remek sorozata a szezon elején, amikor is az első 18 bajnokit kivétel nélkül végigjátszotta, s nélkülözhetetlenségét jelzi az is, hogy soha nem cserélték le PL-meccsen ebben a szezonban. Vagyis 25 bajnokin végig pályán volt, a maradék 5 találkozón pedig Pocchettino rotálása miatt nem került sor a játékára. Sárgát is mindössze ötöt gyűjtött.

Hodgson is számít rá, természetesen tagja a németek és a hollandok ellen készülő friss angol keretnek is. A liverpooli Clyne a posztriválisa, gyakorlatilag felváltva kezdtek hol egy Eb-selejtezőn, hol egy barátságos meccsen. Clyne 9, Walker 13 alkalommal ölthette eddig magára a nemzeti mezt, nem igazán látom, hogy kettőjükön kívül kinek lehetne reális esélye bekerülni erre a két posztra.

A biztonság kedvéért megnéztem Anglia összes meccsét 2015-ből, a 6 selejtezőn és a 4 barátságos meccsen összesen 8 alkalommal kezdett valamelyikük, míg a maradék két alkalommal Phil Jones kapott lehetőséget. Róla pedig két dolgot kell tudni: egyrészt inkább középhátvéd, másrészt sérült, utoljára január 2-án volt bajnokija az MU-ban, akkor ráadásul bal oldali belső védőt játszott.

Érdekesség: Jones kerettagsága 2.5, de szerintem mindegy, mert ha egészséges lenne esetleg, akkor sem férne be sem szélre, középre aztán meg pláne nem a Cahill-Smalling-Jagielka-Stones négyes miatt.

Szóval nálam a kerettagság helyett az a kérdés, hogy kezdő lesz-e Walker, ha a formát és a csapata teljesítményét nézzük, akkor egyértelműen ő tűnik jobb választásnak jelenleg.

hatharom.com-tipp: Kyle Walker ott lesz az Eb-keretben
Odds: 2.00
Tét: 10/10
Eddig éri meg: 1.60