Tipp

Két top 10-es játékostól is búcsút vehetünk

Az Indian Wells-i tenisztorna szerdai játéknapján a nyolcaddöntős küzdelmekre kerül sor a férfiak versenyében.

John Isner-Kei Nisikori
Hatharom-tipp: Isner jut tovább
TippmixPro @ 1.95
Eddig éri meg: 1.90
Tipperőség: 3/10

A korábbi napokban már többször megénekeltük, hogy az amerikai John Isner számára tökéletesek a körülmények ezen a tornán, és szinte kivétel nélkül minden évben csak a legnagyobb klasszisok képesek itt megállítani. Az idei kiírásban is nagy magabiztossággal menetel, mindkét meccsét szettveszteség nélkül hozta le, és úgy gondoljuk, hogy a japán Kei Nisikori ellen is jó esélye van a továbbjutásra. 

Indian Wellsben elég speciális a borítás, nem tartozik a gyors pályák közé, ugyanakkor borzasztó magasra pattannak rajta a labdák, ez pedig a legideálisabb egy nagy szervás játékos számára. Isner tegnap Adrian Mannarino ellen megmutatta, hogy mire képes itt. Egészen hihetetlen, 34-ből 34 pontot nyert meg az első szervái mögött, de a másodikok után is csak négyet veszített el a 19-ből. Időnként voltak olyan adogatásai, amik gyakorlatilag átugrottak a francia felett, egyszerűen a 170-190 km/h-s kick szervákkal nem lehet mit kezdeni. Persze Nisikori kategóriákkal jobb fogadójátékos, mint Mannarino, viszont ezek az égbe pattanó szervák neki sem fognak ízleni, főleg, hogy még alacsonyabb is, mint a gall teniszező. A japán eléggé szenvedett Steve Jonhson adogatásai ellen is, most még nehezebb dolga lesz. 

Isner ráadásul hazai környezetben mindig más hozzáállással játszik, ilyenkor sokkal inkább koncentrál, sokkal inkább akar győzni, nála hatványozottan igaz, hogy a hazai közönség sokat dob a játékán. Visszatérve a szervához, szép kis napsütést jósolnak szerdára, ami ugyancsak az amerikainak kedvez, ilyen időben még inkább nehéz kezelni a nagy bombákat. Verte már meg Big John az ázsiait Masters-tornán, méghozzá tavaly Miamiban, szóval ezek között, a számára tökéletes körülmények között is bátran szavazunk neki bizalmat. 

Tomás Berdych-Milos Raonic
Hatharom-tipp: Raonic jut tovább
TippmixPro @ 1.50
Eddig éri meg: 1.47
Tipperősség: 4/10

Nem meglepetés, hogy a másik választottunk is egy nagy adogató, a kanadai Milos Raonic. Már a torna előzetesében is ecsetelgettük, hogy rá érdemes lesz odafigyelni ezen a viadalon, annak ellenére, hogy kihagyta a Davis Kupát. Mint látható, túl van már a Melbourne-ben összeszedett sérülésén, és kipihenten, fitten érkezett meg Kaliforniába. Andy Murray kiesésével az alsó ág egyik legnagyobb favoritjává lépett elő, ha Tomás Berdychen átrágja magát, akkor az elődöntő szinte garantált.

Kissé meglepő lehet, hogy a cseh játékost ennyivel esélytelenebbnek tartják, de jelenleg tényleg ez a reális. Amellett, hogy itt minden tökéletes Raonic számára, Berdych nincs élete formájában, némileg beleszürkült a mezőnybe, amit jól mutat, hogy a megoldható meccseket hozza, de az elmúlt 16 top 10-es elleni mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni...Szintén nem teljesít jól underdogként sem, ha 2.50 vagy annál nagyobb oddsot adnak rá, akkor az elmúlt 21 meccséből 20-at elveszített. 

Mindent összegezve, jelenleg játékban és mentálisan is erősebbnek tartjuk a kanadait, továbbá a pálya perfekt a játékának, hiszen Isnerhez hasonlóan, ő is igazi mestere a kick szerváknak. Persze Berdych sem kis adogató és neki is hatékony fegyvere itt a szerva, de fejben közel sincs most annyira egyben, mint Raonic.