Magyar Kupa

A Ferencváros is lefocizza majd a pocsék Debrecent?

A hétvégi bajnoki sokk után aligha a listavezető Ferencváros ellen javít majd Kondás Elemér csapata.

Szerda délután rendezik a Magyar Kupa elődöntőinek első felvonását. A sorsolás szeszélye folytán akár még Újpest-Ferencváros finálét is rendezhetnek, ehhez a liláknak a Békéscsabán, a zöld-fehéreknek pedig a Debrecenen kell átverekedniük magukat. A két összecsapás közül alighanem a két évvel ezelőtti és az idei leendő bajnok randevúja ígérkezik izgalmasabbnak.

Várható kezdőcsapatok - Forrás: dvsc.huAz előjelek különbözőbbek nem is lehetnének, hiszen a Ferencváros ha nehezen is, de hozza a mérkőzéseit, míg a Debrecen két rendkívül kínos buktán van túl éppen két fővárosi csapat, a Honvéd és a Vasas ellen. Előbb az angyalföldi pályán hoztak össze Szakályék egy nézhetetlenül rossz 90 percet, majd úgy kaptak ki a Nagyerdőben a Honvédtól, hogy a kispestiek szó szerint lefocizták őket. Az eltiltás miatt azt a mérkőzést kihagyó, ám eddig jó formában futballozó friss igazolás, Takács Tamás szerint muszáj lesz javítaniuk a kupaderbin.

"Olyan volt a szombati mérkőzés, mint amikor a bringádon leesik a lánc, bármivel is próbálkoztunk, egyszerűen nem ment a játék, ezért lett sima vereség a vége. Azóta már átbeszéltük a történteket a társaimmal és a szakmai stábbal, kielemeztük a hibáinkat, amelyekből akadt több is, a jövőben megpróbáljuk ezeket nem elkövetni ismét. Meg kell mutatnunk a Fradi ellen, hogy nem tört meg bennünket a Honvéd elleni sikertelenség.

A legjobb négy között már nincs könnyű ellenfél, én személy szerint örültem az FTC-nek, olyan csapat, amellyel élvezetes meccset vívhatunk, és amely ellen bebizonyíthatjuk, mire vagyunk képesek. Izgatottan várjuk a kilencven percet, szeretnénk előnyt szerezni a visszavágóra, és ha kapott gól nélkül tennénk azt, még csodálatosabb lenne! A lényeg azonban, hogy a két meccs után mi örülhessünk a továbbjutásnak" - nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Takács.

A Ferencvárosnál hosszú hetek után végre elégedettek lehetnek a szurkolók, ahogyan Thomas Doll is optimistán tekintett vissza a Puskás Akadémia elleni 4-0-s győzelemre. Tény, hogy a Fradi nem brillírozik tavasszal, ám kiharcolták a Videoton ellen idegenben a továbbjutást a Magyar Kupában, a bajnokságban pedig kedvező forgatókönyv esetén vasárnap már aranyérmet ünnepelhetnek. A német szakvezető kemény játékra és nagy csatára számít a Cívisvárosban.

"A hétvégi, Puskás Akadémia elleni mérkőzés második félideje már az a futball volt, amit szeretnénk látni. Dominánsak voltunk, sokat birtokoltuk a labdát, és a fiatalok is lendítettek a játékunkon! Jó volt megtapasztalni, hogy egy-két gólnál többet is tudunk lőni. A Debrecen elleni találkozó legalább olyan kemény lesz, mint a Videoton elleni volt. Férfias, kemény játékkal, és higgadt, taktikus gondolkozással kell pályára lépnünk, nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy kihagyjon a koncentrációnk, hiszen azt egy Loki-szintű csapat azonnal megbünteti. Adott egy nagyon komoly és szép feladat, meg kell oldanunk!" - mondta a fradi.hu-nak a mester.

[2197492] 2016-03-16 18:00:00 Debrecen - Ferencvárosx;10

Ami a két csapat várható kezdőjét illeti, nem várható sok változás a hétvégi felállásokhoz képest, mindkét gárda egy előretolt ékkel futballozik majd. A Lokiba visszakerülhet Takács Tamás, mögötte Holman Dávid futballozik majd, míg Böde Dánielt Varga Roland és a hétvégén parádésan játszó Radó András segíti a szélről. A két csapat keretéből egyedül a Felcsúton kiállított Trinks szerepel az eltiltottak rovatban, fontosabb sérült egyik oldalon sincs.

Idén egyáltalán nem okozott nehézséget a Fradinak a DVSC legyőzése, a bajnokságban kétszer 3-0-ra hozták le a fővárosiak a Loki elleni rangadót. A Magyar Kupában már rég találkoztak a felek, ám tavaly ez a két csapat vívta a Ligakupa döntőjét Debrecenben, melyet Doll csapata nyert meg nagy csatában 2-1-re. Mi ilyen szaftos oddsért (2.31) a vendégek sikere mellett tesszük le a voksunkat, a Ferencváros nem csak jobb csapat jelenleg, hanem önbizalomtól is duzzadnak Bödéék, amely ez ellen a Debrecen ellen döntő faktor lehet. A zöld-fehérek akár már az első mérkőzésen eldönthetik a továbbjutást.

hatharom.com-tipp: Ferencváros
TippmixPro @2.31
[2197492] 2016-03-16 18:00:00 Debrecen - Ferencvárosx;
2016-03-16;213
2016-04-13;213