BL

Guardiola becsülete megmenekült - hihetetlen szerencsével továbbment a Bayern

A Zebrák álomszerű első 45 percet produkálva megérdemelték volna a továbbjutást, ám az utolsó percben nem volt szerencséjük.

Szenzációs mérkőzést láthattunk Münchenben, ahol a Juventus a már sokszor látott bátor támadójátékkal és agresszív letámadásokkal könnyedén tudta zavarba hozni a bizonytalan müncheni védelmet. Allegri vakmerő taktikájának meg is lett a jutalma, előbb Alaba hozott össze egy gólt a Zebráknak, majd Moráta egy szenzációs szóló végén rúgatott egy gólt Cuadradóval. A bajorok nemigen akartak felocsúdni a sokkból, nem igazán értették, mi is folyik a pályán. Passzaik rendre pontatlanok voltak, a játékosok idegesen futballoztak, Guardiola tehetetlenül üvöltözött a partvonal mellett, a szurkolók pedig elégedetlenkedtek.

A kétgólos Juve-vezetés után egyértelmű volt, hogy hatalmas változás kell majd a hazaiak részéről, ha legalább hosszabbításra akarják menteni a párharcot. De a fordulás után is ugyanazt láthattuk, amit előtte: óriási labdabirtoklási fölényben a Bayern, de helyzeteket inkább Morátáék alakítottak ki, így inkább benne volt a levegőben a 0-3, mintsem az 1-2. A 73. perc azonban meghozta a szépítést a bajoroknak, innentől pedig embertelen nyomást kellett elviselnie az olaszoknak. Allegri fiai hol Buffonnak, hol a védelemnek, hol pedig a szerencsének köszönhetően egészen az utolsó pillanatig húzták, ám ekkor érkezett Thomas Müller, és hosszabbításra mentette a párharcot.

A ráadásban a csereként beálló Thiago eldöntötte a találkozót, majd Coman megadta a kegyelemdöfést, ám közel sem lehet azt mondani, hogy a bajorok megérdemelten jutottak a nyolc közé. A Juventus végig nyugodt, érett, okos futballt játszott, ám a szerencse elpártolt mellőlük a legfontosabb pillanatokban.

Barcelonában nemkülönben parádés volt az iram, az Arsenal meglepően veszélyesen és jól játszott annak ellenére, hogy esélyük gyakorlatilag semmi nem volt. Mindkét félnek bőségesen lett volna lehetősége gólokat szerezni, ám végül "csak" négy lett, 3-1-es elosztásban a Barcelona javára.

Percről percre: Bayern München-Juventus, Barcelona-Arsenal 2016 03 16x