BL

A Barca megadhatja a kegyelemdöfést az Arsenalnak

  • hatharom.com

Kétgólos (2-0) előnyből várhatja a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóját a Barcelona, amely szerda este az Arsenal csapatát fogadja a Nou Campban. Az Ágyúsok továbbjutása a szezon a BL történetének egyik legnagyobb csodáját jelentené.

Neymar és a Barca szerdán is lelépheti az Arsenalt / fcbarcelona.com

Elképesztő mélyre került néhány hét leforgása alatt az Arsenal csapata, amely lassan búcsút mondhat bajnoki álmainak, szégyenszemre kiesett az FA Kupából és szerda este a Bajnokok Ligája-szereplésük is véget ér. A 2-0-s előny mindenképpen megnyugtató lehet a Barca számára, alighanem a hazai visszavágón is magabiztos katalán siker születik majd.

37 veretlenül megvívott találkozónál jár a Barcelona, minden sorozatban toronymagas esélyesek a katalánok. Az MSN-trió fantasztikus idényt fut, a súlyosabb sérülések elkerülik Luis Enrique csapatát, így tulajdonképpen minden amellett szól, ismét egy trófeákkal gazdagított szezon vár Messiékre.

[2148499] 2016-03-16 20:45:00 Barcelona - Arsenalx

A két csapat 8 alkalommal találkozott idáig a BL-ben, a mérleg 5 Barca-győzelem, 2 döntetlen, és 1 Arsenal-siker

A hétvégén a Barcelona tökéletes főpróbát tartott, hiszen a gránátvörös-kékek Messi és Neymar vezérletével 6-0-ra ütötték ki odahaza a Getafe csapatát. A Barca meggyőző fölénnyel vezeti a spanyol ligát, minden gond nélkül szállítja a győzelmeket, így bőven marad fizikai és szellemi energia a Bajnokok Ligájára is.

"Remek eredményt sikerült elérnünk Londonban, de ez nem változtat a hozzáállásunkon és a felkészülésünkön. Ez még mindig egy nyitott párharc, az ellenfelünk veszélyes, ezért ezúttal is nagyon jól kell játszanunk." - nyilatkozta Luis Enrique. "Továbbra is szerénynek kell maradnunk és fejlődnünk kell. Olykor az eredményekből úgy tűnik, hogy tökéletes mérkőzést játszunk, de mindig van mit javítani. Ezért olyan bonyolult a futball" - folytatta a katalánok trénere, aki szerdán a szokásos Barca-taktikát, vagyis a sok labdabirtoklást és az ellenfél játékának elfojtását reméli övéitől.

"Voltak dolgok, amik az első meccsen gondot okoztak nekünk, biztos vagyok benne, hogy újra megnehezítik a helyzetünket. Nagyon lényegre törő csapatról van szó. Ha mi lennénk az ő helyükbe, nekünk is erre kellene törekednünk. Olyan minőségi játékosaik vannak, mint Walcott, Özil és Alexis Sánchez, meg kell oldanunk a semlegesítésüket. Csak egy labda van a pályán, meg kell próbálnunk annyit birtokolni, amennyit csak lehet. Nem azt mondom, hogy könnyű lesz, de ez az amit jobban csinálunk, mint az ellenfelünk".

Luis Enrique egyetlen fontos hiányzója az eltiltott Gerard Piqué lesz, a középső védő helyén a francia Jeremy Mathieu juthat szóhoz. Arséne Wengerék számára egy némi esélyt jelenthet, hiszen több szakértő is úgy véli, hogy a Valenciától igazolt védő nem üti meg a legmagasabb szintet. Ugyanakkor a londoni alakulat ezúttal is több kulcsemberét kénytelen nélkülözni: Petr Cech, Santi Cazolra, Aaron Ramsey és Jack Wilshere sem bevethető.

[2148499] 2016-03-16 20:45:00 Barcelona - Arsenalx;5

Az Arsenal számára nem sok esélyt látunk a továbbjutásra, hiszen 0-2-s hátrányt ledolgozni a Nou Campban, a jelen állás szerint szinte lehetetlen vállalkozás. Persze egy korai vendég gól megadhatná az alaphangját a mérkőzésnek, de mivel Luis Enrique szavaiból az körvonalazódik, hogy a Barcelona már az első percektől a kezébe szeretné venni az irányítást, nagyobb esélyt látunk rá, hogy a hazaiak kezdik majd veszélyesebben a találkozót. A Barcelona legutolsó három hazai meccsét egyaránt megnyerte az Arsenal ellen, a pillanatnyi formák valamint a hazai pálya előnye miatt pedig nagy esély van rá, hogy zsinórban meg lesz a negyedik siker is.

hatharom.com-tipp: Barcelona góljai 2,5 felett
TippmixPro @1.65
[2148499] 2016-03-16 20:45:00 Barcelona - Arsenalx;