Premier League

Benítezék a listavezetőhöz látogatnak

A Newcastle United debütáló trénerének első feladata egyből pokoli nehéz, a Leicester City fogadja a Szarkákat.

Új helyzetben találta magát Rafa Benítez, hiszen egy számára szokatlan feladatot kell végrehajtani a Newcastle United kispadján: benn kell tartania a csapatot a Premier League-ben. Edzői pályafutása alatt a Valencia, a Liverpool, az Inter, a Chelsea, a Napoli és a Real Madrid együttesével inkább a trófeákért harcolt, sem mint a kiesés elkerüléséért, ám saját bevallása szerint elég tapasztalt, felkészült a feladatra.

[1989003] 2016-03-14 21:00:00 Leicester - Newcastle Unitedx

"Még amikor a Real Madrid fiataljaival dolgoztam, megtapasztalhattam, milyen a kiesés ellen küzdeni. Elég tapasztalt, rutinos edzőnek tartom már magam ahhoz, hogy megküzdjek ezzel a feladattal is. Végül is a lényeg itt is ugyanaz, nyerni kell!

Lényegében mindegy, hogy a bajnoki címért vagy a bennmaradásért küzdesz, a felelősség így is hatalmas. Tudjuk ugyanakkor, hogy jó csapatunk van, szeretném megadni a játékosoknak az önbizalmat és elérni, hogy innentől minden meccsen 100%-ot nyújtsanak" - mondta Benítez.

[1989003] 2016-03-14 21:00:00 Leicester - Newcastle Unitedx;5

A másik oldalon van ok az optimizmusra, ám a Tottenham birminghami sikerével a győzelmi kényszer is ott van a Rókákon, hiszen két pontra feljött mögéjük a londoni csapat. A Manchester City ugyanakkor egy ponttal távozott Norwichból, ők tehát végleg kiszállni látszanak az aranycsatából.

Ami a hiányzókat illeti, a Leicesternél mindenki bevethető, ám Beníteznek több játékosát is pótolnia kell, Krul, Mbemba, Obertan és Haidara sérültek, de Cissé és Townsend állapota is kérdéses. Mi a sokkal jobb formában lévő Leicester sikerét várjuk, amelyet a két csapat elmúlt három mérkőzése is indokol.

hatharom.com-tipp: Leicester City
TippmixPro @1.53
[1989003] 2016-03-14 21:00:00 Leicester - Newcastle Unitedx;
184314