Angol foci

13 éve nem volt ilyen szériája az Arsenalnak

  • hatharom.com

Váratlan vereséggel lepte meg szurkolóit az Arsenal, amely vasárnap délután 2-1-re alulmaradt az Emiratesben a Watford ellen, így búcsút intett az FA Kupa további küzdelmeinek.

Nem megy odahaza az Arsenalnak / arsenal.com

Könnyen lehet, hogy idén is szállítja a "szokásos forgatókönyvet" az Arsenal, amely néhány nap leforgása alatt lerendezheti a szezonját. Arséne Wenger együttese vasárnap az FA Kupa negyeddöntőjében azt a Watfordot fogadta, amelyet ősszel idegenben 3-0-ra simán legyőzött, ennek megfelelően toronymagas favoritja volt a londoni találkozónak is. Csakhogy a Watford másképp gondolkozott az esélyekről, és bár a mérkőzésen az Arsenal meddő mezőnyfölényben futballozott és a helyzetek számában is messze felülmúlta ellenfelét, végül a vendég kiscsapat Troy Deeney két gólpasszának köszönhetően nagy meglepetésre 2-1-es győzelemmel távozott az Emiratesből.


És ha már Emirates és hazai pálya. Arséne Wenger együttesének ez volt zsinórban a harmadik veresége saját közönsége előtt, a Barcelona elleni BL-meccset követően a Swansea is nyerni tudott az angol fővárosban, most pedig a Watford távozhatott jó kedvvel az Arsenal pályájáról. Az Opta kimutatása szerint ilyen mélységekben régen voltak az Ágyúsok: Wenger csapatával utoljára 2002-ben fordult elő, hogy három egymás követő hazai meccsén is vesztesen vonult az öltözőbe.

A Watford elleni vereség után Arséne Wenger egy kicsit odaszúrt a médiának és az újságíróknak, ugyanakkor azt elismerte, hogy csapata gyengélkedésében neki is van felelőssége. "Amikor versenyben vagyunk, a média azt mondja, <ez csak az FA kupa>. Most se mondjuk akkor, hogy tragédia történt, hiszen az a dolog másik véglete lenne" - fogalmazott a francia menedzser, aki megnevezte a gyenge szereplés okát is. "Egy kicsit én is felelős vagyok. Nem domináljuk eléggé a játékot a támadó harmadban. De mindig válaszolni tudtunk a kihívásokra. Nagyszerű közösséget alkotunk, a csapat remek hozzáállással teszi a dolgát" - fogalmazott Wenger.

Az Arsenal tehát búcsút intett az FA Kupának, a bajnokságban pedig egyre messzebb kerül a bajnoki címtől, szerdán pedig minden bizonnyal elköszön a Bajnokok Ligája küzdelmeitől is. Az Arsenal-szurkolók párszor átélhettek hasonló élményeket, mert bár a csapat a szezon eddigi részében gyakorlatilag minden fronton kellő módon helytállt, ám a tavaszi hajrához érve ismét néhány nap leforgása alatt lerombolhat mindent

A játéknap másik mérkőzésén kis híján a Manchester United is lebőgött, ám Louis van Gaal együttese a 83. percben esett Matrial-góllal döntetlenre mentette a West Ham elleni összecsapást, így abban a párharcban majd újrajátszás következhet. A legjobb négy közé a Crystal Palace, az Everton és a Watford jutott be idáig.

2016-03-12;132
2016-03-13;132
2016-03-14;132
[2192034] 2016-03-13 14:30:00 Arsenal - Watfordx;