Bundesliga

Zsinórban negyedik győzelmére készül a Wolfsburg

  • hatharom.com

A Farkasok a kiesőjelölt Hoffenheim együttesénél vizitálnak a hétvégén.

Zsinórban negyedik győzelmére készül a Wolfsburg.

Mind a Hoffenheim, mind a Wolfsburg számára óriási téttel bír a szombati bajnoki, hiszen a hazaiaknak a kiesés elkerüléséért, míg a vendégeknek a nemzetközi kupaindulásra feljogosító helyekért folytatott harcukban van szüksége minden egyes pontra.

A kék-fehérek felemásan teljesítenek mostanság, hiszen a kiesés ellen menekülő Bremennel döntetlent játszottak, a középmezőny elejéhez tartozó Mainzot legyőzték, viszont a múlt héten óriási pofonba szaladtak bele Stuttgartban, amikor is 5-1-re kaptak ki a sváboktól, akik azzal a sikerükkel gyakorlatilag bebiztosították bennmaradásukat az élvonalban.

A játékosok tehát lelkileg padlón vannak, ráadásul Eugen Polanski kipontozódott, így eltiltás miatt nem játszhat szombaton, szintúgy mint Sebastian Rudy. Rajtuk kívül Kai Herdling, Jin-Su Kim, Pirmin Schwegler, Tobias Strobl és Kevin Volland is sérült, avagy már a döntetlen is csodaszámba menne a 17. helyen szerénykedő csapattól hazai pályán a formába lendülő Wolfsburg ellen.

[2002324] 2016-03-12 15:30:00 Hoffenheim - Wolfsburgx

Merthogy a Farkasok újra megtalálták a helyes ösvényt, Dieter Hecking fiai a legutóbbi három tétmérkőzésüket zsinórban lehozták. Kedden például a Gent együttesét győzték le, aminek köszönhetően bejutottak a Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttese közé. A nemzetközi kupameccs előtt pedig a Mönchengladbach ellen nyertek rangadót a német bajnokságban, avagy már csak négy egységre vannak a BL-selejtezőt érő negyedik pozíciótól úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak a zöld-fehérek, mint a Schalke.

Az utóbbi hetek sikerei főleg annak köszönhetőek, hogy a játékosok gyakorlatilag megszokták Bas Dost, Sebastian Jung, Diego Benaglio és Naldo hiányát. Korábban sok problémát okozott ezen focisták távolléte, több helyen is lyukasnak tűnt a gárda, ám úgy látszik, hogy ezen is túltette magát a Wolfsburg. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy André Schürrle a hátára vette a csapatot, az utóbbi három győztes meccsen annyi gólt lőtt, mint a korábbi összes többi wolfsburgi fellépésén.

Összességében a perpillanat lényegesen jobb formában lévő, sokkal erősebb Wolfsburgnak idegenben is minden esélye megvan arra, hogy legyőzze a kiesés ellen menekülő, sérülésekkel és eltiltásokkal tizedelt Hoffenheim együttesét.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Hoffenheim Döntetlen Wolfsburg
3.20 3.50 2.06
[2002324] 2016-03-12 15:30:00 Hoffenheim - Wolfsburgx;