NB I

Még kétszeres oddsot sem kapunk a hazai csapatokra

Úgy tűnik, a 25. fordulóban minden pályán a hazai csapat győzelme várható. Hol borulhat a papírforma?

Jól jártak, akik a 24. fordulóban bátorkodtak meglepetésekre fogadni, hiszen a Vasas-Loki x-nek 3.40-es, a Puskás-sikernek 2.80-as, a Hali-Újpest döntetlennek 3.25-ös, míg a Diósgyőr Vidi elleni győzelmének 3.05-ös szorzója volt a    -nál. A 25. fordulóban még jobb szorzókad vadászhatunk le, ha bízunk az idegenbeli csapatokban.

TippmixPro
  1 x 2
Videoton-Békéscsaba 1.36 4.40 8.40
Újpest-Diósgyőr 1.67 3.45 5.20
Debrecen-Honvéd 1.55 3.60 6.30
MTK-Haladás 1.97 3.35 3.60
Paks-Vasas 1.67 3.45 5.20
FTC-Puskás Akadémia 1.31 4.70 9.40

Hiába az 1.36-os odds, közel sem mehetünk biztosra a Videoton és a Békéscsaba összecsapása kapcsán, hiszen idén még nem sikerült a tavalyi bajnoknak legyőznie az újoncot. A Vidi ráadásul nincs is most igazán jó formában, kikaptak Miskolcon, kiestek a kupából, a győzelmeiket igencsak izzadtságszagúan hozzák csak. A Békéscsaba hetek óta biztatóan futballozik, a paksi győzelem és a kupatovábbjutás önbizalmat adhat Zoran Szpisljak csapatának. Azonban a hétközi forduló így is pechesen alakult a liláknak, hiszen a Diósgyőr és a Puskás Akadémia is begyűjtötte a három pontot, így öt egységre kerüt a még bennmaradást jelentő tizedik hely. Ugyan a viharsarkiak az utolsó négy tétmeccsükön nem szenvedtek vereséget vendégként, Fehérváron meglepetés lenne egy apró pont is. 1.36-ért azonban nem javasolnánk Feczesinéket, ez a Vidi túlságosan hektikus az ilyen alacsony szorzókhoz.

Pikáns, izgalmas csatára kerül sor a fővárosban, az Újpest-Diósgyőr lesz egyértelműen a forduló rangadója. A miskolciak mostanság overes meccseket játszanak, úgy tűnik, formájuk is kezd újra a régi lenni, a Fradi és a Vidi ellen behúzott négy pont elégedettségre adhat okot. A IV. kerületben már nincs igazán ok a pezsgőzésre, az Újpest nem nyújt meggyőző teljesítményt ezekben a hetekben, hiszen utolsó négy meccsükön csak három pontot szereztek. Érdekesség, hogy mindkét gárda utolsó négy találkozóján jött a BTS-opció, míg ugyanez elmondható a két csapat utolsó öt meccséről is. Adja magát, hogy a sok gólra fogadjunk, így mindenképpen várjuk a "mindkét csapat szerez gólt" opciót.

[2005910] 2016-03-12 15:30:00 Újpest - Diósgyőrx;5

Nem könnyű kiigazodni a Honvédon, először remek játékkal legyőzik hazai pályán a Ferencvárost, majd a Vasas és az MTK ellen még gólt sem szereznek. Persze a kispestiek egész szezonjára jellemző ez a csapongó teljesítmény, így nem könnyű eldönteni azt sem, hogy a Nagyerdőből pontokkal vagy éppen öt bekapott góllal távoznak. Valamivel azért utóbbira nagyobb az esély, hiszen a Loki zsinórban öt hazai győzelemnél tart, a gólok pedig szépen jöttek, az ellenfelek hálói összesen tizenhatszor zördült meg ebben a szériában. Más kérdés, hogy a Loki egyik nagy igazolása, Takács Tamás eltiltás miatt nem játszhat a fővárosiak ellen. A múlt alapján akár izgalmas is lehet az összecsapás, a Loki 2013 novembere óta csak egyszer tudta legyőzni a Honvédot, ám mi így is inkább a hazaiak sikerére voksolnánk, amire az 1.55-ös odds nem is tűnik rossznak.

Jól debütált ideiglenes otthonában az MTK, Dunaújvárosban ugyanis legyőzték a kék-fehérek a Honvédot. Mivel a Vaszilisz-csapat még egy találkozó erejéig albérletbe kényszerül, a Haladásnak akár esélye is lehet elhozni a három pontot a Fejér megyéből. Mészöly Géza tanítványai idegenben viszont nem vitézkednek, Angyalföldön és Székesfehérváron is kikaptak, ezzel pedig tovább csúsznak visszafelé az OTP Bank Liga tabelláján. Ősszel a Hali otthon ikszelni tudott, míg az Illovszky Stadionban legyűrták a kékeket, de mi most kiegészítenénk a repertoárt egy fővárosi győzelemmel, hogy minden eredményből legyen egy a 15/16-os bajnokságban.

Borzalmas formában van az ősz egyik meglepetéscsapata, a Paks nyolc meccs alatt szerzett öt pontot úgy, hogy sem a Puskás Akadémia, sem pedig a Békéscsaba ellen nem futballoztak jól Csertőiék. Persze ha rossz forma, akkor a Vasast mindig illik megemlíteni, Michael Oenningék két 0-0 után érkeznek majd Tolna megyébe. A zöld-fehérek oda-vissza legyőzték a fővárosiakat, de most mi inkább egy underes találkozót várunk, mintsem bízzunk 1.67-ért a paksiakban.

Szépen kezdi összekapni magát a Puskás Akadémia, és bár az eredmények még nemigen jönnek, a játék biztató kezd lenni tavasszal. A Paks elleni értékes győzelmet követően legalább már nincsenek kiesőhelyen, ám nehéz mérkőzések következnek a Jarni-legényeknek, hiszen a Fradi után a Videoton ellen kellene pontokat szerezniük. Vélhetően a továbbra is közepesen meggyőző Ferencváros begyűjti hazai pályán a három pontot, de ahogyan a két csapat eddigi hat bajnokiján egyszer sem fordult elő, úgy olyan nagy Fradi-gálát most se várjunk.

2016-03-12;212
184980