Tipp

Indian Wells ismét Strycovának hozhat szerencsét

  • Cesc18

Az Indian Wells-i tenisztorna pénteki játéknapján a Barbora Strycová-Andrea Petkovic összecsapásból húznánk hasznot.

Barbora Strycová-Andrea Petkovic
Hatharom-tipp: Strycová nyeri a mérkőzést
TippmixPro @ 1.95
Eddig éri meg: 1.90
Tipperősség: 4/10

Pénteken már a kiemelt játékosok is bemutatkoznak a hölgyeknél, többek között a 22. helyen rangsorolt Andrea Petkovic, aki nagyon nem kapott könnyű első ellenfelet a világranglista-37. Barbora Strycová személyében. Az egymás elleni összevetésükben 3-1 a német javára, a bukmékerek is őt tartják az esélyesebbnek a továbbjutásra, de érdemes alaposabban szemügyre venni ezt a találkozót.

Petkovic összességében nem fut rossz szezont, van már két negyeddöntője és egy elődöntője, viszont olyan játékosok verték, mint Samantha Crawford, Elizaveta Kulichkova vagy éppen Jelena Ostapenko, illetve volt két viszonylag sima veresége Belinda Bencic és Carolina Garcia ellen. Ha így nézzük, akkor sokkal többet is kihozhatott volna az idei versenyeiből. Legutóbb Dohában ráadásul összeszedett egy lábsérülést és emiatt nem is tudta végigjátszani az elődöntőt. Volt két hete ezt kipihenni, de az biztos, hogy nem tett jót a felkészülésének. Párosban pályára lépett már Indian Wellsben, Angeliuqe Kerberrel az oldalán viszonylag sima vereséget szenvedtek el a Chan nővérektől. 

Strycová ugyancsak játszott már, egyesben nagy magabiztossággal múlta felül a fehérorosz Aliaksandra Sasnovichot. Jó formában van az egykori top 20-as cseh lány, Melbourne-ben nyolcaddöntőzött, Dubajban pedig finálét játszhatott, pályafutása során másodszor egy Premier besorolású tornán. Nála mindig hatalmas faktor az önbizalom, amikor elkezd hinni magában, akkor csodás dolgokra képes a pályán. Most éppen egy ilyen fázisban van, legutóbb a 2014-es füves pályás szezonban láthattuk ennyire jól játszani, akkor is sorra nyerte a meccseket. 

Ilyenkor kellemetlen ellenfél tud lenni Strycová, mert a játék minden csínját bínját ismeri és meglehetősen nehéz túljárni az agyán. Több agresszort is legyőzött már idén, abszolút van sansza Petkovic ellen is, főleg, hogy a németnek finoman szólva sem szíve csücske az Indian Wells-i torna. Pályafutása alatt eddig egyetlen meccset tudott nyerni Kaliforniában, pedig hatszor is részt vett már a tornán. Tény, hogy 3-1-re vezet, de a cseh teniszező azt az egy győzelmét éppen itt aratta a germán ellen. Mindent egybevetve, véleményünk szerint nem Petkovic a meccs favoritja, így underdogként jó befektetés Strycovára fogadni.

Strycová és Petkovic eegymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Antwerpen Kemény Petkovic 7:6, 7:6
2012 Linz Kemény Petkovic 7:6, 6:2
2012 Brisbane Kemény Petkovic 7:6, 6:0
2010 Indian Wells Kemény Strycová 6:3, 6:3