EL

Nagyot léphet az EL-cím felé a Dortmund

  • hatharom.com
megosztom

Csütörtökön az Európa Ligában feszül egymásnak a Borussia Dortmund és a Tottenham együttese.

Pazar mérkőzésre van kilátás a Signal Iduna Parkban csütörtök kora este, hiszen a német és az angol bajnokság második helyezettje csap össze, avagy a Dortmund és a Tottenham feszül egymásnak az Európa Ligában. A külföldi szakírók szerint ez lesz a sorozat előrehozott döntője, avagy amely együttes túljut ezen a párharcon, akkor az gyakorlatilag az EL első számú favoritjává lép elő.

Ennek köszönhetően a Dortmund együttese a lehető legjobb összeállításában lép pályára hétközben, igaz, Thomas Tuchelnek amúgy sem kell komoly hiányzóval számolnia. A kapuban lehet az egyetlen "meglepő" húzás a német mestertől, hiszen német szaklapok szerint a bajnoki találkozókon rendre szóhoz jutó Roman Bürki ezúttal a kispadon juthat szóhoz, így pedig a BVB összeállítása Roman Weidenfeller nevével kezdődhet.

Ez a csere gyakorlatilag nem oszt, nem szoroz a hazaiaknál, hiszen többnyire inkább a támadószekción múlik, hogy sikerül-e nyernie a sárga-feketéknek. Ha jól működik a Marco Reus által vezetett támadótandem, akkor gond egy szál se. Már pedig, ha az utóbbi hetekből indulunk ki, akkor könnyedén bajba kerülhet a Tottenham Dortmundban.

[2193810] 2016-03-10 19:00:00 Borussia Dortmund - Tottenham Hotspurx

Az angolok egyébként sincsenek túl nagy formában, a két londoni derbijükön mindössze egy pontot szereztek, hiszen a West Ham otthonában kikaptak, majd az Arsenal ellen csak döntetlenre voltak jók. Ráadásul Mauricio Pochettino többnyire a B-csapatát szokta szerepeltetni az Európa Ligában, s nagy valószínűséggel ez most is így lesz.

Egyrészt Dele Alli eltiltás, míg Jan Vertonghen, Clinton N'Jie és Danny Rose sérülés miatt nem állhat az argentin szakvezető rendelkezésére. Másrészt a Spurs a tök utolsó Aston Villa együtteséhez látogat a hétvégén a Premier League-ben, ahol borítékolható, hogy megszerzi a három pontot, ha a legjobbjaival áll fel, míg az éllovas Leicester nem számíthat könnyű mérkőzésre az edzőt váltó Newcastle ellen, avagy a kék-fehérek közelebb kerülhetnek a bajnoki címhez. Ehhez viszont az kell, hogy a csapat legjobbjai egyáltalán ne vagy alig jussanak szóhoz Dortmundban.

Mindezek után látható, hogy a Dortmundnak hatalmas esélye van a sikerre, s megkockáztatjuk még úgy is lehozza a Borussia a meccset, ha esetleg a Tottenham a legjobbjaival állna fel, hiszen a német együttes lényegesen nagyobb sebességben futballozik, mint az angol, s ez döntő lehet a csütörtöki találkozón.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Dortmund Döntetlen Tottenham
1.55 3.90 5.60
[2193810] 2016-03-10 19:00:00 Borussia Dortmund - Tottenham Hotspurx;
megosztom