Európa Liga

Angol derbi a Bajnokok Ligájáért

Jó sorozatban van a Manchester United a Liverpool ellen, ám a bukik hazai győzelmet várnak az első mérkőzésen.

TippmixPro
Liverpool Döntetlen Manchester United
2.05 3.20 3.60

Történelmi mérkőzésre kerül sor ma este az Anfield Roadon, hiszen Anglia két legeredményesebb klubja még soha nem találkozott nemzetközi kupában. Ráadásul a tét most is hatalmas lesz, hiszen vajmi kevés esélye van bármelyik félnek kiharcolni a BL-indulást a Premier League-ből, így marad számukra az Európa Liga-siker, mint utolsó lehetőség a jövő évi Bajnokok Ligájára. De vajon képes lesz-e megtörni rossz szériáját a Pool?

[2193808] 2016-03-10 21:05:00 Liverpool - Manchester Unitedx

Már csak azért is nagyon érdekes párharcra van kilátás, mivel a csapatok nincsenek rossz formában. A Liverpool a Manchester City után a Crystal Palace-t is legyűrte a bajnokságban, ezzel hatmeccsesre húzva veretlenségi szériáját. A United ugyan pont nélkül maradt legutóbb Birminghamben, ám előtte négy meccset húztak be zsinórban Matáék, ami bizakodásra adhat okot. Érthető módon mindkét szakvezető rendkívül várja a "minden futballmeccs anyjának" hívott derbit.

Ezt mondták a trénerek
Jürgen Klopp (Liverpool): "Remélem, mindenki az első perctől kezdve úgy fog játszani, ahogyan azt elvárom, élesek kell legyünk a találkozón, mert a szurkolók is nagyon várják. Bízom is benne, hogy a játékosaimra átragad a lelátói hangulat, plusz motivációt adva nekik. Nagyon fontos a jó kapcsolat a szurkolók és a játékosok között, ezért én is mindent megteszek. Ez egy óriási derbi lesz, a futballtörténelem egy új szelete. Szeretnénk történelmet írni!"
Louis van Gaal (Manchester United): "Mindegy, hogy milyen sorozatban játszunk a Liverpoollal, nyernünk kell. A két csapat találkozója mindig fantasztikusan nagy rangadó, ennek a sportnak az egyik legfontosabb mérkőzése. Ezen a nívón emel tovább az, hogy mindkét csapat a Bajnokok Ligájáért küzd."

Ahogy az már lenni szokott, a Manchester United sérültlistája lényegesen hosszabb, Rooney mellett Shaw, Schweinsteiger, Phil Jones, Valencia és Ashley Young is sérültek, míg Lingard eltiltott. Klopp helyzete sem könnyű, mert Daniel Sturridge ismét bevetésre vár ugyan, de Skrtel állapota nem tökéletes és James Milner is kihagyta a szerdai edzést betegség miatt.

[2193808] 2016-03-10 21:05:00 Liverpool - Manchester Unitedx;10

Habár a két csapat utolsó öt meccsét (négy bajnoki, egy barátságos) behúzta a Manchester United, a Vörös Ördögök az utolsó öt idegenbeli, egyenes kieséses szakaszban megvívott kupatalálkozójukon csupán egy döntetlenre voltak képesek. Ezúttal mi nem várunk óriási gólpárbajt, ahogyan egész évben nem jellemző a két csapatnál a támadósorok tündöklése.

hatharom.com-tipp: 2.5 gól alatt
TippmixPro @1.55
[2193808] 2016-03-10 21:05:00 Liverpool - Manchester Unitedx;
2016-03-10;73