Darts

Anderson és Taylor a forduló tutija? - szakértői tippek, vélemények

Csütörtökön Nottinghamben folytatódnak a Premier League Darts küzdelmei, a PDC Hungarian Fan Club adminjai pedig ismét megtették tippjeiket, illetve kifejtették véleményüket a forduló mérkőzéseit illetően.

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Michael Smith Döntetlen Gary Anderson
4.15 @ TippmixPro 5.00 @ TippmixPro 1.45 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Nagy volt az egyetértés, miszerint Anderson behúzza ezt a meccset, a Sport TV szakkommentátora, Vereczkey Lajos szerint nagyon kell a címvédőnek a két pont, így ha szoros csatában is, de a skót szerzi meg azt. Egyetértett vele Bata József, Ziegenhám Medárd és Székely "Penge" Pál is. Barta Zsolt Anderson-fanként ugyancsak nem tippelhetett másra, de hozzátette, hogy kedvence nem érzi kényelmesen magát a tábla előtt, zavarta valami nagyon a múlt héten a Premier League-meccsén és hétvégén a UK Openen Chisnall ellen is. Látszódik rajta, hogy valami nem igazán tetszik neki, de ettől függetlenül az évek és a rutin mellette szólnak, kívül-belül ismeri Smith játékát - ugyanis együtt készülnek a versenyekre. A korábbi összecsapásaik alapján viszont dominanciáról nem beszélhetünk, ötször találkoztak, 3-2 Gary javára.

Tippek a Michael Smith-Gary Anderson meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Anderson Anderson Anderson Anderson Anderson

 

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Peter Wright Döntetlen Adrian Lewis
2.25 @ TippmixPro 4.10 @ TippmixPro 2.25 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Az est második meccsén igencsak megoszlottak a tippek. Bata József "Jackpot"-fanként feladott Lewis-tippje nem meglepetés, de nem maradt egyedül, a Sport TV másik szakkommentátora, Ziegenhám Medárd szerint is az angol gyűjti be a két pontot. Méghozzá azért, mert szerinte Lewis-nak idén a Premier League a legfontosabb, ilyen jól talán még soha nem kezdett. Wright is kapott két voksot, Székely "Penge" Pál hasonlóan jó játékot vár a skóttól, mint amit az előző héten hozott (hétvégén egészen a döntőig jutott a UK Openen). Vereczkey Lajos a köztes utat választotta, és a döntetlenre tippelt, de megjegyezte, hogy egy hangyakukacnyit a skót az esélyesebb a jó formája és az első pálya miatt.

 Tippek a Peter Wright-Adrian Lewis meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Wright Lewis Wright Döntetlen Lewis

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Raymond van Barneveld Döntetlen James Wade
2.35 @ TippmixPro 4.30 @ TippmixPro 2.15 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Egy újabb háromesélyes meccs, ahol ismét meg is oszlottak szakértőink tippjei. Idén először fordult elő, hogy a legtöbb szavazatot a döntetlen kapja, hárman is úgy gondolták, hogy remizni fog Barney és Wade. Székely "Penge" Pál szerint Wade bár nagyon jól játszik, összeszedett és akkurátus, de Barney-nak fontos a pontszerzés, így az iksz mellett tette le a voksát. Bata József a hollandot favorizálja, méghozzá az első pálya miatt: Wade korlátozottabb a kiszállókban, mint ellenfele, sokkal jobban fókuszál a dupla 20-ra és a dupla 10-re. Barneveld többféle kiszállóra dob, és ha Wade hibázik egy-két legben a kedvenc dupláira, akkor a holland ezt kihasználhatja és brékelhet. Wade-nek ebből a szempontból nehezebb lesz elvenni az ellenfele kezdését, márpedig anélkül nem szerezheti meg a győzelmet. A statisztikai guru Barta Zsolt inkább a számokra hagyatkozott, és tippelt ez alapján döntetlent: a Premier League-ben öt Barney, hét Wade-siker mellett négy iksz született eddig, tehát nagyon egálban vannak. Hozzátette még, hogy jelenleg egyikükben sem érzi azt a pluszt, ami a győzelemhez elegendő lenne.

Tippek a Raymond van Barneveld-James Wade meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Döntetlen Barneveld Döntetlen Döntetlen Wade

 

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Robert Thornton Döntetlen Phil Taylor
6.75 @ TippmixPro 6.50 @ TippmixPro 1.20 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Szakértőink szerint, ha valami, akkor ez az országos kettes, Barta Zsolt egy nagyarányú Taylor-győzelmet vár, azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy nullára nyer az öreg. Székely "Penge" Pál szerint sem lesz ez még csak szoros sem, Taylor hengerlést vár, akárcsak az előző héten, míg Vereczkey Lajos úgy véli, Thornton jelenleg nem üti meg a Premier League szintjét. 

Tippek  a Robert Thornton-Phil Taylor meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Taylor Taylor Taylor Taylor Taylor

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Dave Chisnall Döntetlen Michael van Gerwen
6.50 @ TippmixPro 6.25 @ TippmixPro 1.22 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: A tippek nagyobb része Van Gerwenre érkezett, Bata József úgy fogalmazott, hogy jelenleg nincs ember a világon, aki képes lenne legyőzni a hollandot. Bármit csinálnak, lassan vagy gyorsan játszanak ellene, egyszerűen nem elég. Amíg ezt a formáját hozza a holland géniusz, addig a többiek csak a második helyért harcolnak, bármilyen tornáról is legyen szó. Ziegenhám Medárd volt az egyedüli, aki bátorkodott a bombaformában lévő világelső ellen tippelni, szerinte Chisnall képes lehet első pályáról úgy játszani, ami akár győzelmet érhet számára.

Tippek a Dave Chisnall-Michael van Gerwen meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Van Gerwen Van Gerwen Van Gerwen Van Gerwen Chisnall