Premier League

Már csak kétszeres pénzt ér a Leicester bajnoki címe

Szokásos heti rovatunkban ismételten górcső alá vesszük a Premier League oddsait. Lassan alig nyerhetünk a Rókákkal.

Újabb érdekes fordulón vagyunk túl a Premier League-ben, hiszen a Leicester City nehéz idegenbeli találkozót húzott be, míg a Rókák számára tökéletes eredmény született az észak-londoni derbin, a Tottenham és az Arsenal megosztozott a pontokon. Ezzel Claudio Ranieri csapatának előnye már öt pont a Tottenhammel és nyolc az Arsenallal szemben. Lássuk, hogy állnak az oddsok!

Melyik csapat nyeri a Premier League-et?
Leicester City 2.10
Tottenham Hotspur 3.75
Arsenal 6.00
Manchester City 6.50

A hétvégén csonka fordulót rendeznek az FA Kupa miatt, ám a bajnokaspiráns csapatokat ez nem érinti, mind pályára lépnek a 30. forduló eredetileg kiírt időpontjában. Első ránézésre biztosnak mondható, hogy mind a négy csapat behúzza soros bajnokiját, hiszen  a Leicester City, a Manchester City és a Tottenham ellenfele is a kiesőhelyek egyikén tanyázik úgy, hogy utolsó három bajnokijukat elveszítették.

Legnehezebb dolga talán az Arsenalnak lesz, ugyanis a West Bromwich remek formában van, a hétvégi, Manchester United elleni sikerrel már négymeccsessé nyújtották veretlenségi szériájukat, amelynek értékét tovább növeli, hogy nyertek az Everton pályáján és pontot csentek a listavezető otthonából is.

A bajnokesélyesek hátralévő sorsolása
  Leicester City (60) Tottenham (55) Arsenal (52) Manchester City (50)
30. Newcastle United @Aston Villa WBA @Norwich
31. @Crystal Palace Bourtnemouth @Everton Manchester United
32. Southampton @Liverpool Watford @Bournemouth
33. @Sunderland Manchester United @West Ham WBA
34. West Ham @Stoke Crystal Palace @Chelsea
35. Swansea WBA @Sunderland Stoke
36. @Manchester United @Chelsea Norwich @Southampton
37. Everton Southampton @Manchester City Arsenal
38. @Chelsea @Newcastle United Aston Villa @Swansea
@: Idegenben

Az oddsok alapján a Rókák már igencsak favoritok, míg az Arsenal lassan a Manchester City szorzójáig csökken vissza. Nagyon úgy tűnik tehát, hogy Jamie Vardyék naptárjában nem szerepel a "kipukkadás" szó, már csak kilenc forduló erejéig kell megőrizniük vezető pozíciójukat és a következő hat játéknapon bőségesen gyűjthetnek még pontokat.

2016-03-12;47
2016-03-13;47
2016-03-14;47
184314