Davis Kupa

Nagy bajban Szerbia

Vasárnap a Davis Kupa első fordulós párharcainak utolsó mérkőzéseire kerül sor.

Túl sok izgalom nem maradt a Davis Kupa-hétvége utolsó napjára, szinte mindenhol papírforma szerint alakultak eddig a küzdelmek, kivéve a Szerbia-Kazahsztán összecsapáson, ahol óriási meglepetésre, a vendégek 2-1-re vezetnek. 

A 11-szeres Grand Slam-bajnok Novak Djokovics természetesen hozta a maga meccsét, Viktor Troicki viszont nem, így a világelsőnek szombaton párosban is pályára kellett lépnie. Még mindig nem érezhették magukat bajban, azzal ugyanakkor abszolút nem számoltak, hogy elveszítik a párost és hátrányba kerülnek. Innentől mindkét egyéni meccsüket nyerniük kell, ha nem szeretnének hazai pályán egy kínos vereségbe beleszaladni. "Nole" valószínűleg egalizálja majd az eredményt, de ez kevés, a sorsuk Troicki kezében lesz, ami önmagában nem túl kecsegtető, a jelenlegi formáját elnézve pedig a meglepetést sem zárhatjuk ki. 

Fogadás a mérkőzés győztesére - a    szorzói
Játékos Odds Játékos Odds
Novak Djokovics 1.01 Mihail Kukushkin 15.25
Viktor Troicki 1.12 Aleksandr Nedovyesov 4.45

Olaszországnak, Franciaországnak és az Egyesült Államoknak nem kell már izgulnia, nekik megvan a továbbjutás. Közel áll ehhez a címvédő Nagy-Britannia, Argentína, Csehország és Horvátország is. Lesznek azért minőségi párharcok, például az Andy Murray-Kei Nisikori, a Philipp Kohlschreiber-Tomás Berdych vagy a David Goffin-Marin Cilic ütközet. Ha Nisikori, Kohlschreiber vagy Goffin borítja a papírformát, akkor még Japán, Németország és a tavalyi döntős Belgium is reménykedhet. A legrosszabb helyzetben a lengyelek vannak, mindkét egyéni meccsüket 0-3-ra veszítették el, és semmi jel nem mutat arra, hogy vasárnap sokkal ütőképesebbek lesznek. 

Fogadás a mérkőzés győztesére - a    szorzói
Játékos Odds Játékos Odds
Andy Murray 1.25 Kei Nisikori 3.30
Philipp Kohlschreiber 3.25 Tomás Berdych 1.25
David Goffin 2.20 Marin Cilic 1.50